Njord Costal Service (NCS) leverer kanontall for 2016. Servicebåtbedrifta, som hovedsakelig leverer tjenester til oppdrettsnæringa, hadde et driftsresultat på 10,1 millioner kroner i 2016.

– Vi er veldig godt fornøyd. Det var mange hos oss som gjorde et godt arbeid, og vi har mange flinke folk, roser daglig leder for NCS, Daniel Jensen.

Ekspanderer

Fra 2015 økte inntektene NCS driftsinntektene fra 30,9 til 68,2 millioner kroner.

– Vi opplever ennå stor etterspørsel, og ser for oss videre vekst. For tida har vi ti båter, der tre er levert i år, forteller Jenesen.

Å finne rett tempo å vokse i, er en av deres største utfordringer.

– Vi jobber med å utvide kapasitetene. Hvor handfast planene er får tida vise. Problemet vårt er å vokse i rett tempo. Man må ha en orgaisasjon som takler veksten, og man må ha inn gode folk. Gode folk er ikke bare å plukke på tre.

Per dags dato har NCS 62 ansatte.

Konkurranse

Det er ikke bare NCS som har ekspandert kraftig i servicebåtbransjen. På Finnsnes har Finnsnes Dykk & Anleggsservice utvida flåta kraftig de siste åra. NCS merker godt til økt konkurranse.

–Vi merker at det er flere aktører, men foreløpig er det mye å gjøre. Resultatet for 2017 ser foreløpig bra ut, men jeg tror ikke på samme marginer, sier Jensen, og viser til økt kapasitet.

Flytta

For å bygge opp om veksten, flytta NCS inn i nye lokaler i Finnfjord Industripark tidligere i år.

– Vi har flytta inn, men vi har ikke funnet formen og roen ennå. Det tar litt tid før vi ser hvor stort areale vi trenger. Vi har gammelokalene ennå, som det er litt drift i, forteller Jensen.

Større: NCS flytta tidligere i år inn i de gamle lokalene til Finnsnes Mekaniske i Finnfjord Industripark. Foto: Christian A. Unosen