– Det kan ikke være sunt med alt det fettet. Oppdrettslaksen er jo heller ikke fora på maritim føde, men soya, bryter Magnar Karlsen ut, og holder frem den oransjerøde røykelakssiden.

Karlsen syntes det var så mye fett på røykelaksen han hadde kjøpt, at han fant ut den skulle henge den til tørk.

– Etter et par dager på tørk hadde det rent av 2,5 desiliter fett på de to sidene, og ennå er det mye fett på sidene. Til sammen kan de ikke være to kilo engang, forteller han, mens han holder oppe den ene siden med røykelaks.

Magnar, og kona Ola Karlsen, synes det er litt uappetittlig.

– Vi synes fisken var lite fast da vi åpna pakken. Derfor bestemte vi oss for å henge den opp til tørk. Etter å ha rent av i et par dager smakte røykelaksen godt. Likevel synes jeg fettmengden er noe folk bør vite om. Hvilket merke det er, er ikke så nøye, sier de.

Hvorvidt fettet fra oppdrettslaks er bra, strides de lærde om. At fettet er bedre enn metta fisk, ser de derimot å enes om.