Nå satser hun og forumet på ny strategi

Finnsnes Forum legger opp til en rekke endringer i arrangementer dette året. Årsaken er at de vil rette seg mer mot næringslivet.

STRATEGI: Den videre strategien skal også ny daglig leder delta i, men Finnsnes Forum ønsker å sikte seg mer mot næringslivet og medlemmene, forteller styreleder Beate Seljenes.   Foto: Carina Hansen

Vi har ikke signert noen kontrakt for festivalområdet enda, men den er i god driv og huseier og forvaltere er positive.

FEST: Finnsnes Forum håper de kan fortsette å være på samme festivalområde som i fjor.   Foto: Petter Egge

nyheter

Dette kom frem da årsmøtet ble gjennomført onsdag.

– Finnsnes Forum var inne i arrangementer som Vegardlista, næringslunsj og Sumafesten i fjor. Med en stram økonomi ser vi oss nødt til å gå ut av Vegardlista etter fjorårets underskudd. Vi tror det er mulig å skape et overskudd og vi heier på Vegard og årets arrangør Vårsol. For oss handler det om kapasitet og ønsket vårt for den videre strategien blir å skape arrangementer koblet mer opp mot næringslivet. Det er noe vi synes er viktig fremover, sier styreleder Beate Seljenes i Finnsnes Forum.

Ny daglig leder

Tidligere har Folkebladet skrevet at Tord Magnussen blir ny daglig leder i Finnsnes Forum.

– Vi gleder oss veldig til han starter mandag 3. juli, og da vil han kunne bli satt inn i det vi gjør og hjelpe å få på plass den nye strategien vår, sier Seljenes.

– Da vil du fortsatt være festivalsjef for Finnsnes i Fest?

– Ja og forhåpentligvis vil jeg ha full kontroll. Det er jo urimelig å tenke at han skal ta over et så stort ansvar som FIF, men han skal være med å bidra. Jeg er usikker på hvor mye han har vært hjemme på FIF, men nå vil han få se hvordan vi jobber på innsiden. Hans hovedoppgave vil være medlemspleie, så skal jeg ta meg av festivalen.

Beate Seljenes, styreleder Finnsnes Forum og FIF-festivalsjef.

Finnsnes i Fest

Når det kommer til årets festival håper styrelederen på å snart lande på en avtale for festivalarenaen, samme sted de var i fjor.

– Vi har ikke signert noen kontrakt for festivalområdet enda, men den er i god driv og huseier og forvaltere er positive. Det vil bety mye for logistikken og videreutviklingen til FIF om vi får være der, så slipper vi å starte på ny igjen et annet sted. Vi kommer i så tilfelle å gjøre noen endringer, slik at butikkene som er åpen hele festivaluken ikke blir gjemt bak oss, sier Seljenes.

Tivoli

Tivoliet som i flere tiår har vært på Heimlymyra kan måtte flytte på seg i år.

– Nå er det en ny brannstasjon som skal komme, den i seg selv blir ikke et problem da den skal ligge atskilt fra tivoliet. Det er hvis det blir gravearbeid på tomten i sommer at det kan bli et problem for oss. Vi har søkt om å få disponere området, så nå er det opp til Lenvik kommune å behandle søknaden, sier hun.

Kontrakten med Lindström Tivoli går ut i år og denne skal også forhandles.

– Vi skal først og fremst starte en dialog med dem om at vi ønsker å videreføre avtalen, men etter tilbakemeldingen vi har fått vil vi ha en fornying når det kommer til karusellene.

Familiene i dag er mye på farten, så barn og unge har opplevd store tivoli og attraksjonsparker. Så får vi se hva som kommer ut av samtalene om det blir Lindström fremover eller ikke, men tivoli blir det. Det er en viktig del av FIF og det klinger ikke like godt uten dette tilbudet, avslutter Seljenes.