Skreipatruljen: – Kvaliteten har økt

Patruljen oppsummerer skreisesongen.

Det er lov å pakke skrei med kvalitetsmerket mellom 1. januar og 30. april.  Foto: Knut Pettersen

nyheter

Det er lov å pakke skrei med kvalitetsmerket mellom 1. januar og 30. april. For å følge med kvaliteten, er Skreipatruljen på farta for å kontrollere.

Skreipatruljen gjennomføres av Norges råfisklag i tett samarbeid med Norges sjømatråd, som eier kvalitetsmerket Skrei og standarden som knyttes til denne. Skrepatruljen utfører både system- og produksrevisjon av kvalitetsmerket, skriver Norges Råfisklag på sine nettsider.

Nå som sesongen er avsluttet, oppsummerer patruljen hvordan sesongen har vært.

– Sammenligner vi med tidligere år har kvaliteten på kvalitetsmerket skrei økt, fastslår kontrollør Jan-Erik Jensen på råfisklagets nettsider.

Fra januar til utgangen av april har skreipatruljen kontrollert i overkant av 200 partier fra rundt 45 ulike pakkere. Kontrollene er gjennomført fra Finnmark i nord til Spania i sør, og patruljen er godt fornøyd med årets resultater.

I år har flere hevet seg til å komme opp på toppnivå, noe kontrolløren skyldes bedre dialog mellom fiskerne og fiskekjøperne.

– En god dialog mellom fiskere og fiskekjøpere er veldig viktig for å sørge for at fisken som pakkes til kvalitetsmerket Skrei får den riktige behandlingen helt fra den fanges til den landes.

Til tross for dette, påpekes det at kvaliteten fortsatt kan bli bedre.