Må betale dyrt for brudd på vegtrafikkloven

Å ikke følge reglene i trafikken kan fort bli kostbart.

Det koster dyrt å bryte veitrafikkloven. 

nyheter

Å sette seg i en bil å kjøre avgårde, uten å ha gyldig førerkort, er noe lovens lange arm straffer hardt.

Det fikk en mann fra Senja erfare etter en kjøretur fra Finnsnes i april. Da mannen ble stoppet av politiet viste det seg nemlig at han ikke hadde gyldig førerkort for vedkommende gruppe av kjøretøy som han førte.

For ugjerningen har mannen fått et forelegg på 8.000 kroner, subsidiært 16 dager i fengsel.

Vikeplikt

En annen mann fra Lenvik brøt vikeplikten i Finnsnes sentrum i mars, da han skulle kjøre ut på hovedveien. Han så ikke bilen som kom fra høyre side, og det hele endte i et sammenstøt.

Begge bilene ble påført materielle skader, og for dette må mannen ut med 7.000 kroner, eller om han ikke betaler fengsel i 14 dager.

Krasjet

En kvinne har fått forelegg for brudd på både straffeloven og vegtrafikkloven etter at hun kjørte av veien og i en lyktestolpe i januar i år. Lyktestolpen knakk, og bilen fikk materielle skadet. Kvinnen hadde heller ikke gyldig førerkort for bilen hun kjørte, da hun var under 18 år da hendelsen fant sted.

For lovbruddene har kvinnen fått et forelegg på 6.000 kroner. Kvinnen har også fått seks måneders sperrefrist for å kjøre opp igjen.

For alle tre er det slik at dersom forelegget ikke betales, så sendes sakene over til domstolen. Da vil også innlagt strafferabatt falle bort, og det vil legges ned påstand om høyere bøter, subsidiært lengre tid i fengsel.