Får finnerlønn etter verdifullt funn

Karl-Olav Johansen i Bergsbotn kan nå vente seg en finnerlønn etter at han fant viltkameraet til Troms Kraft i fjæra.

FINNERLØNN Karl-Olav Johansen blir belønnet med finnerlønn av Troms Kraft.  Foto: Carina Hansen

VILTKAMERA: Troms Kraft er glad for å få dette kameraet tilbake.  Foto: Privat

nyheter

Troms Kraft Produksjon har tatt kontakt med Johansen, og uttrykt stor takknemlighet for at han fant og greide å spore opp at de var de som var eier av kameraet.

I en melding til Johansen forklarer de at viltkameraet ble brukt til å dokumentere overløp ved Store Hestevann. Dette i forbindelse med havari på generatoren ved Bergsbotn kraftverk. Kraftverket var ute av drift i flere måneder, noe som førte til overløp ved Store Hestevann. I tillegg ble vannstandsmålingen i Store Hestvann defekt på grunn av lynoverspenning.

Tatt av vær og vind

– Dessverre ble kameraet tatt av vær og vind. Kameraet fortsatte å sende oss bilder på e-post, så vi visste at det fortsatt var i orden. Vi lette etter kameraet uten å finne det. Heldigvis for oss var det en oppvakt og smart finner som klarte å spore opp en mulig eier av kameraet! skriver Troms Kraft Produksjon AS ved Eivind Andersen i en melding til Karl-Olav Johansen.

Ryddet for søppel

Johansen drev og ryddet for søppel i fjæra i Bergsbotn, da han kom over viltkameraet blant mye tang og tare. Ved hjelp av sim-kortet i kameraet greide han å finne ut hvem eieren var.