- Han er grunnen til at jeg står her i dag

Både samfunnstopper og folk fra omkringliggende kommuner møtte opp til åpningen av Miki-senteret der Veronica Klaussen og statsminister Erna Solberg stjal showet.

ÅPNET: Statsminister Erna Solberg åpnet Miki-senteret sammen med Jon Henrik Larsen og Veronica Klaussen.   Foto: Ulf Antonsen

FAMILIEN: Statsministeren ble storesøster for Miki-senteret. Her sammen med de andre i Miki-familien, blant andre mor til Jon Henrik, Johanne Eline Driveklepp (t.v) og ordfører i Bardu Toralf Heimdal, NAV-leder Grete Kristoffersen ordfører i Salangen Sigrunn Wiggen Prestbakmo (t.h).  Foto: Ulf Antonsen

nyheter

Miki-senteret skal hjelpe de som av ulike grunner har hull i CV-en og trenger hjelp til å komme tilbake til et arbeidsliv. Det skal skje gjennom erkjennelsen om at mennesker i slike situasjoner trenger å få oppleve mestring og bli sett. Verktøyet eller navet i systemet som gründer Jon Henrik Larsen uttrykte det skal være mediebedriften Salangen-Nyheter der brukerne kan få ulike arbeidsoppgaver.

Hjertesyk

Først ute var hjertesyke Mads Svendsen som åpnet festkvelden i finværet ved bygget vis a vis Rema som huser det nye Miki-senteret. Han åpnet med en sang der refrenget passende nok het «Se meg nå», fritt oversatt fra engelsk.

Deretter fikk publikum høre en rørende historie om hvordan Veronica Klaussen falt utenfor samfunnet i ungdommen, men fikk rotfeste etter hvert da hun bodde på Lamosenteret og fikk muligheter hos John Henrik Larsen og Salangen- Nyheter.

Falt ut

Da hun startet i skolen var hun en mønsterelev men med den tunge bagasjen fra en tøff oppvekst, falt hun utenfor i løpet av 3. klasse på videregående skole.

– Jeg ble psykisk sliten og prøvde flere ganger å ta mitt eget liv men fikk etter hvert profesjonell hjelp her men manglet helt selvtillit og turte ikke se folk i øynene, fortalte hun. Etter hvert kom fikk hun være med å lage et ungdomsprogram for Salangen-Nyheter og fikk så oppgaver med å skrive og ta bilder.

– Jeg visste ikke engang at jeg var god til det! Etter hvert ble hun trygg nok til å se folk i øynene. Jon Henrik er grunnen til at jeg står her i dag. Han ser det indre i mennesket, sa hun avslutningsvis.

Deretter fikk hun hilse på statsministeren som sammen med Jon Henrik la hendene over hverandre og åpnet senteret.

– Jeg har aldri drømt om dette. Veldig stort for meg å få møte statsministeren; jeg så hun var rørt i øynene, sier Veronica etterpå.

Løser et problem

– Jeg er utrolig glad for å se at hele Sjøvegan stiller opp for senteret, sa statsminister Erna Solberg da hun åpnet senteret og berømmet Jon Henrik Larsen for sin jobb med å realisere det.

– Gjennom din livserfaring gir du mennesker en ny start i livet. Det offentlige kan ikke løse alle problemer i samfunnet. Å falle utenfor er et problem for samfunnet og den enkelte det gjelder, framholdt hun og viste til at Jon Henrik er en sosial entreprenør som samfunnet trenger. Statsministeren la vekt på at det må til et samarbeide mellom bedrifter må samarbeide for å løse oppgaven med å hindre at så mange faller utenfor arbeidslivet.

– Men først og fremst dreier det se om å se mennesket, sa statsminister Erna Solberg. Med et smell og fyrverkeri ble senteret åpnet før det ble en konsert for de frammøtte.