Avslutter matblokaden

Etter en tre timer lang aksjon mot landbruksoppgjøret, avslutta bøndene matblokaden klokka 9 i dag tidlig.

Budskap Leder Asgeir Slåttnes i Bondelaget i Troms mener bøndene har fått frem budskapet med dagens aksjon.  Foto: Tor Farstad

nyheter

- Vi er kommet til den konklusjonen at vi har fått fram buskapet. Sånn sett ser vi på dette som en vellykket aksjon. Vi ser ikke det som nødvendig å stå her lengere, sier Asgeir Slåttnes, leder i Troms bondelag til Nordlys.

Fredags morgen blokkerte bøndene i Troms lagrene til både Coop og Asko i Tromsø. Lagrene i står bak leveransene til de fleste matvarekjedene i fylket. Aksjonen i Tromsø var del av en landsomfattende aksjon, hvor bøndene blokkerte grossistlagre til matvarekjedene.

På forhånd var det varsla at aksjonen, som starta klokka 6 i dag tidig, kunne vare over flere dager.

Forhandlingene om landbruksoppgjøret vil fortsette i dagene som kommer.