Forkleet var sporløst borte — så ringte telefonen

I et desperat forsøk tydde Veronika Daleng til tastaturet og sosiale medier for å finne det bortkomne bunadsforkleet til dattera. Søndag kveld kom gladbeskjeden.

FUNNET Forkleet som ble meldt savnet søndag ettermiddag ble funnet i god behold i Tromsø. Nå er det på vei tilbake til Sjøvegan i grevens tid før 17. mai. 

nyheter

Søndag ettermiddag klarte ikke Veronika Daleng fra Sjøvegan å beskrive hvor fortvilet hun var etter at det håndbroderte bunadsforkleet til dattera havnet på avveie i helga.

- Det er veldig trasig, påpekte hun.

Telefonsamtale

Ifølge henne ble forkleet, som er et håndlaget hardangerforkle, lagt i en bil som lignet en syvseters grå Ford Galaxy med skiboks.

- Jeg frykter at eierne av bilen har vært på gjennomkjøring og forlatt Sjøvegan for lenge siden, sa hun da.

Og rett fikk hun. Søndag kveld ringte telefonen fra Tromsø.

- Det var noen som hadde vært på hytta si i Salangen og på samme tidspunkt som forkleet ble lagt feil, stod deres bil ulåst utenfor Rema 1000, sier hun.

Delinger

Under tittelen «Hjelp oss å finne forkleet til Ariane», omtalte Folkebladet saken søndag. Med godt over 300 delinger kun på Facebook, nådde nyheten ut til svært mange.

- Det er helt utrolig. En lettelse å endelig vite hvor det ble av, sier hun mandag formiddag.

For da hyttefarerne kom hjem til Tromsø og logget seg på det store internettet, så de blant annet Folkebladets sak, ifølge Daleng.

- Da følte de nærmest et indre kall og gikk ut i bilen for å se. Der lå forkleet, under den røde jakken og de grønne hodetelefonene, sier Daleng.

Glad svigermor

Hun fortalte søndag at dattera, Ariane, skulle gå i flaggborgen 17. mai, men at det måtte utgå, dersom forkleet forble sporløst borte.

- Men nå blir det både flaggborg på nasjonaldagen og konfirmasjon 28. mai, sier hun og påpeker at dattera er veldig fornøyd.

- Men det er nok svigermor som er mest glad, siden det var hun som var så uheldig å legge forkleet i feil bil, sier Daleng og trekker på smilebandet.

- Hva tenker du om at sosiale medier kan brukes til så mangt?

- Det er veldig bra. En enkel og billig måte å nå ut til mange personer samtidig. Samtidig er vi veldig fornøyde med å få gehør hos den lokale pressen som bidro til saken, svarer hun avslutningsvis og påpeker at forkleet allerede er på vei tilbake til Sjøvegan i grevens tid før 17. mai.