Dette bildet ble tatt i Målselv for to dager siden

Det er snart 17. mai, men her er brøyteskavlene over dobbelt så høye som Susanne.

HØYE Brøytekantene på Andsfjellet er gedigen. Dette bildet av Susanne Larsen (innfelt) ble tatt lørdag. NB: Veien er sperret av med sperrebånd da det er fare for at brøytekantene kan rase sammen. Foto: Privat 

nyheter

Susanne Larsen fra Målselv hadde hørt om de høye brøytekantene langs veien på Andsfjellet i Målselv, men hadde aldri trodd at de faktisk skulle være så høye. Hun hadde fortsatt piggdekkene på bilen og lørdag tok hun turen opp dit med noen venninner.

Folkebladet-TV: Sjekk de høye brøyteskavlene

- Det var en spesiell opplevelse å kjøre langs de høye brøytekantene, sier Larsen.

På ett av bildene ser vi Larsen stående foran brøytekanten. Larsen er 1.84 meter høy, og brøytekanten er over dobbelt så høy som henne. Ved en måling i forrige uke ble skavlene målt til å være 6,5 meter høy på det høyeste.

Larsen sier det ikke er like høye brøytekanter langs hele veien opp fjellet.

- Det er slik to-tre steder langs veien. Det er vinden som har laget de høye skavlene. Det har fokket veldig mye akkurat der, mener hun.

Selv om det var et spesielt syn å se de høye brøytekantene synes Larsen det er trasig med så mye snø i midten av mai.

- Det er jo helt forferdelig. Det er så mye mer snø nå enn i fjor, sier Larsen.

- Brøytekantene kan falle ned

Normalt er ikke veien opp til Andsfjellet brøytet vinterstid.

- Vi har hatt reparasjoner på radaren oppe på fjellet og har derfor måtte brøyte veien, sier seksjonsleder på plasstjenesten på Bardufoss flystasjon, Ivar Granheim.

Reparasjonene ble ferdig i forrige uke og veien opp er sperret med sperrebånd ved skoggrensen, før man kommer til de høye brøyteskavlene. Granheim henstiller folk til å ikke bryte sperringene da brøyteskavlene kan falle ned.

- Folk må være forsiktige og ta hensyn til at veien er sperret med sperrebånd. Brøyteskavlene kan falle ned nå når det tiner, advarer han.