[Rett på sak]

– Hvordan klarte dere å skape en slik økning, Øystein Johansen?

– Det er jo egentlig kundene som har skapt det i samarbeid med godt vær. Vi kom ikke så godt i gang som vi hadde ønska i fjor og slet litt med snøproduksjonen. Vi er jo litt avhengige av kaldt vær. Og for ikke og glemme våre ansatte som jobber natt og dag for at kundene skal kunne komme og trives.

– Men så tok det seg opp?

– Ja, det tok seg opp og jeg har stor respekt for de ansatte som har stått på, laga underholdning og gode aktiviteter og nydelig god mat. Dette har medført at vi har hatt omsetningsøkning, ikke bare ute i bakken, men også i konferansemarkedet.

– Hvordan blir resultatet for denne vintersesongen?

– Vi har økt bra på salget av, heiskort, utleie av ski og på omsetningen på kafeen og puben. Vi hadde en økning på kafe- og restaurantdriften med ni prosent og har for første gang runda tre millioner. Ut av det utgjorde konferanse- og juleborddelen en økning på 46 prosent.

– Og heiskort?

– Omsetningen av heiskort økte med 9 prosent og de vil si omkring 40.000 enkeltturer av 3.300 nye gjester.

– Dere har også en viss utleievirksomhet?

– Vi har omkring 33 leiligheter og 16 –18 hytter som vi leier ut. De har vært godt utleid i høysesongen og i kurs- og konferansemarkedet. Målselv fjellandsby har også økt aktivitetsnivå i vinterferien og i påsken i år. Denne påsken knytta vi også til oss to eksterne aktører, særlig retta mot barneaktiviteter. Der debuterte vi med stor suksess. Vi vil også framover ha et sterkt fokus på barnefamilier og vi driver i dag med planlegging av flere nye aktiviteter som skal være på plass til neste sesong.

– Som for eksempel?

– Her snakker vi om bygging av 20–22 nye hytter og vi jobber også parallelt med å få gjenåpna chartertrafikken til Bardufoss, i samarbeid med de nærmeste hotellene og andre reiselivsaktører. Vi er i alt 18 og her snakker vi om Finnsnes hotell, Rundhaug Gjestegård, Aurora park og Hamn i Senja for å nevne noen.

– Hva er det som har utløst dette besøksskredet?

– Vi har dyktige, stabile ansatte som har vært her lenge og kan det de gjør. Så det er nok en kombinasjon av deres innsats, været og de nye tilbudene på skikortet. Vi har også hatt mange helger med levende musikk, vi har hatt hoppeslott for unger og skikonkurranse både utenfor og i vannet.

– Vannet?

– Vi har laget et stort basseng utenfor kafeen som man hopper i eller kjører over på ski. De kommer ned bakken, treffer bassenget og kjører over om de har nok fart. Har de ikke det, så blir det en dukkert! De ble det flere av til stor glede for tilskuerne.

– Andre ting?

– Vi har utbedra vår langrennløype, som vi håper vi får utvida ytterligere kommende sesong.

– Har dere turer med rein og pulk og med hundeslede?

– Vi selger samiske opplevelser og hundekjøring som vi kjøper fra underleverandører. Vi har ikke turer med rein, men vi ønsker å få til et samarbeid hvor vi kan by våre gjester på en sledetur. Vi har hatt turer med hund og håper å få det til igjen. Vi ønsker også å få til ei scooterløype på utsiden av skianlegget og opp til en topp ovenfor på utsiden av alpinanlegget.

– Når starta egentlig Fjellandsbyen?

– I 2006. Da begynte man å bygge veiene og de første hyttene og i dag er det omkring 135 hytter og 56 leiligheter. Så bygde man ut anlegget litt etter litt. Selve anlegget gikk konkurs våren 2013 og vi som drifter det i dag kjøpte det på høsten samme året.

– Og dere er hytteeiere?

– Vi var tre som hadde hytter eller leiligheter og så var et to fra lokalmiljøet som kom inn. Så den lokale tilknytningen er på plass.

– Kan den lokale tilknytningen være en del av årsaken til suksessen?

– Ja, det er klart. Vi er ikke kjent for å jobbe korte dager noen av oss, vi er jo eiere så vi jobber uten restriksjoner av arbeidsmiljøloven!

– Har dere andre planer framover?

– Ja, med forbehold om at værgudene er med oss, så åpner vi i desember i sammarbeid med erfaren aktør innen reiseliv, for første gang et snøhotell. Der vil vi ha plass til 50 gjester. De vil få et tilbud om overnatting i snøhotellet og flere netter i varme senger i leiligheter eller i Målselv lodge. Så har vi produsert en del kunstsnø, som vi lagrer i deponier i lag med årets overskuddsnø. Dette pakker vi under to duker og den snøen skal vi bruke til langrennsløyper til høsten

– Hvem er du?

– Jeg er født i Bergen, døpt i Vesterålen og vokste opp i Bergen. Kom nordover med marinen og ble værende. Har vært sjømann, selger og driver i dag med eiendomsinvestering. Etter grunnskolen ble det sjøguttskole, yrkesskole, navigatørutdannelse, artillerist- og minørutdannelse og i tillegg livets skole. Driver i dag Johansens eiendomsinnvest i Tromsø.

– Hobbyer?

– Snekring og båt.