Det er bare å glede seg — slik blir helgeværet

Meteorologene har intet mindre enn gode nyheter for helgeværet i Midt-Troms.

Alt samlet på ett sted: Klikk her for vår fra dag til dag-tjeneste (Lokalvær, skredvarsel, sola, flo/fjære m.m.)

Illustrasjonsfoto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix  

nyheter

Fredag morgen legger temperaturen seg riktignok på minus to grader. Det meldes om gode solforhold og lett bris fra øst-sørøst.

Utover dagen stiger temperaturen til pluss fire grader og det blir en gjennomgående pen dag værmessig.

– Sakte, men sikkert kommer de gode temperaturene, sier Rune Skoglund, vakthavende meteorolog ved Vervarslinga for Nord-Norge til avisa iTromsø.

Pent vær

Lørdag fortsetter godværet og her blir det enda varmere i lufta.

Meteorologene ved yr.no opplyser at temperaturen tidlig om morgenen legger seg på minus én grad flere steder i regionen. Solforholdene blir derimot usedvanlig gode, ser det ut som.

Utover dagen stiger temperaturen til pluss fem grader. Noe lett bris fra sørøst ligger i kortene.

Solfylt søndag

Søndagsværet blir atskillelig penere. Ifølge værekspertene ser dette ut til å bli den «beste» dagen denne helga, med tanke på værutsiktene.

Tidlig om morgenen legger temperaturen seg på null grader. Her loves det i tillegg noe lett bris fra øst-sørøst.

Utover dagen stiger temperaturen betraktelig og meteorologene lover hele ni grader fra og med lunsjtider til utpå kvelden.

Vinden avtar også utover dagen.

Grått, men mildt

Ser man på langtidsvarselet ser det ikke mye sol i vente. Selv om prognosene er noe usikre til uka, loves det stort sett grått vær.

Temperaturen derimot vil ikke være å klage på. Fra og med mandag kveld vil gradestokkene i regionen stort sett vise over ti plussgrader.

Det er ikke nedbør å se så langt varselet viser (fram til 20. mai)

Avisa henviser til en annen meteorolog som via sin værblogg melder at mye tyder på at vi får mildere luftmasser inn mot nasjonaldagen.

– Temperaturene vil stige rett i forkant av 17. mai, og foreløpig ligger det an til at det blir mildere luftmasser enn det som er normalt for årstiden på nasjonaldagen. Andre detaljer må man vente med å si noe om, skriver Eirik Samuelsen på facebooksiden «Eiriks værblogg», melder avisa.