Måtte legge om til vinterhyre i mai

Å legge om til vinterdekk er ikke en uvanlig affære, men å måtte gjøre det godt uti mai er ikke normalen.

Utsettelse: Ole Lauknes og kollegene hos R86 på Finnsnes har opplevd en telefonstorm fra kunder som p ågrunn av snøfallet vil utsette dekkskifting til neste uke. Foto: Christian A. Unosen  Foto: Christian Unosen

nyheter

Det snør, det snør, men for mange av oss begynner det å bli vanskelig å slenge på et sprudlende tiddelibom. Så er nok også tilfelle for bileierne som mandag måtte få lagt om til vinterdekk hos R86 på Finnsnes.

– Det er fire-fem stykker som fikk skiftet til sommerdekk på bilene sine i forrige uke, men som nå måtte ha vinterdekkene på igjen, sier Ole Lauknes.

Han forteller at det stort sett dreier seg om håndtverkere, som skulle ut på langkjøring enten nordover eller slik at de måtte ferdes over fjelloverganger. Og med snøfallet de siste dagene dugde det ikke med sommerhyre på kjøretøyene.

Utsatt dekkskift

Lauknes kan understreke at det slettes ikke er normalen å måtte legge om til vinterdekk godt uti mai måned.

– Det er spesielt. Vi har holdt på her i 12 år, og jeg tror vel kanskje det har skjedd bare et par ganger tidligere.

Han og kollegene hos R86 hadde også sett for seg en rimelig hektisk tid og fullt kjør med omlegging til sommerdekk denne uka. Snøfallet ser imidlertid ut til å legge en liten demper på trykket.

– Vi har hatt en telefonstorm av kunder som ville utsette skiftinga, det har vel vært rundt 20 kunder som har ringt og utsatt timene som de hadde denne uka til neste uke, forteller Lauknes.

Godt og vel 600 biler

R86 har dekk til 500 biler på sitt dekkhotell. En del av bilene har allerede fått på sommerhyret, men fortsatt gjenstår en god del dekkskifter.

– Det blir såpass hektiske dager at vi setter opp to skift. I forrige uke var vi stort sett satt opp med skifting fra åtte om morgenen til åtte om kvelden, og i utgangspunktet var det samme situasjonen denne uka, men med været og alle de utsatte timene endret det seg.

– Så da er hovedtrykken utsatt til neste uke?

– Ja, det er vel opp til vår herre å bestemme, men jeg vil jo tru at det ikke blir snø i neste uke – men man vet jo aldri, humrer Lauknes.

Totalt regner han med at de hos R86 kommer til å legge om til sommerdekk på rundt 600 biler.