Sjekk det varselet — nå kommer våren

Man vel kanskje med sikkerhet si at våren har fått fotfeste i regionen denne uka. Det kan imidlertid være lurt å nyte sola nå.

Alt samlet på ett sted: Klikk her for vår fra dag til dag-tjeneste (Lokalvær, skredvarsel, sola, flo/fjære m.m.)

PENT Det ser ut til å bli ei pen uke i Midt-Troms.  Foto: Christian Unosen / Yr.no

nyheter

Fredag legger temperaturen seg på over fem plussgrader utover dagen. Til helga blir atskillelig varmere, men det blir nok ikke så varmt i solveggen.

Det kan med andre ord være lurt å nyte godværet i dag og i morgen. Meteorologene ved yr.no melder om solskinn og forholdsvis «varme» temperaturer.

Meteorologikonsulent for Værvarslinga i Nord-Norge, Signe Alvarstein, forteller til avisa Nordlys at det blir pent vær i hele Nord-Norge, med unntak av noen skyer i Finnmark.

Ifølge henne er det bare å finne fram solbrillene og nyte været.

- Etter en så lang vinter, blir det fint med vår, sier hun til avisa.

Ti grader

Til helga vil temperaturen ifølge yr.no legge seg på nærmere ti grader, men grå skyer vil søndag prege regionen.

Ifølge Alvarstein vil mye av snøen smelte bort.

- Men for at alt skal forsvinne, må det komme litt regn også, sier hun, noe det imidlertid ikke er varslet å gjøre på en god stund.

- Heldige

Mandag og tirsdag i neste ser imidlertid lovende ut. Ifølge meteorologikonsulenten kan det bli en fin start på mai måned.

- Vi er heldige som ligger på denne siden av lavtrykket, som ligger lenger sør i landet, sier hun avslutningsvis til avisa Nordlys.

Fra og med tirsdag kveld ser skyene ut til å ta overhånd i regionen. Temperaturen skal variere mellom to og syv grader store deler av neste uke.

Det kan se ut til komme noen byger både mandag, torsdag og fredag.