Det ble også opprettet et lokalt tipsmottak ved Salangen lensmannskontor mandag kveld.

– Bra respons

Og så langt, med de tipsene som er sendt fra Åsted Norge anslår lensmann Hans Roar Rasmussen at det totalt har kommet inn 12–15 tips fra publikum.

– Jeg har fått oversendt et 12 siders dokument fra Åsted Norge som jeg nå går gjennom. Men Åsted Norge ringte meg tidligere i dag. De får fortsatt inn tips i saken. Men jeg har ikke så langt fått tid til å gå inn i de tipsene som er sendt meg i dag, sier han.

Noen vet om knappen

– Jeg ser det dreier seg om navngitte personer og ikke minst den knappen som ble vist fram under programmet. Etter det jeg har forstått er det noen i publikum som skal vite noe om denne knappen, noe vi skal undersøke nærmere, sier han.

– Hva med navngitte tips rundt fantomtegningene?

– I går kveld sjekka vi to-tre personer ut fra navngitte tips. Dette er noen som har vært i saken tidligere og sjekka ut. Vi må jo nå se på hva vi gjøre med dette videre, sier han.

Må vurdere situasjonen

RESPONS Lensmann Hans Roar Rasmussen i Saløangen. Foto: Morten Dokka

– Det har det vært en ren overflatisk gjennomgang av disse tipsene under noen sene kveldstimer i går. Det krever mer tid å sjekke dette ordentlig ut, sier han.

– Vi må få gjort ei vurdering av situasjonen og politiledelsen må ta en avgjørelse om hva vi gjør videre. Men det er ingen mulighet for at denne beslutninga kommer i løpet av dagen, sier Rasmussen.