Bitt av torsk — hastesendt til sykehuset

Da fisker Roald Finnøy opplevde å bli bitt av en torsk, ble han i all hast sendt til sykehuset.

OPERERT Slik ser Roald Finnøy ut etter å ha blitt operert fra finger til oversiden av hånden.  Foto: Privat

nyheter

Den erfarne fiskeren fra Sørreisa forteller at denne spesielle historien startet som alle andre hverdager, ute på fiske etter stortorsken. Det var når han arbeidet var ferdig at han oppdaget noe merkelig.

BITT Fiskeren Roald Finnøy opplevde å bli bitt av torsk og ble sendt på sykehus.  Foto: Maria Holm Simonsen

– Da jeg var ferdig med økta tok jeg av meg arbeidshansken og helt oppå fingeren hadde jeg en lite merke. I hansken var det en liten blodutredelse. Jeg tenkte som så at en liten tann fra stortorsken måtte ha gått gjennom og stukket akkurat oppå leddet av fingeren. Jeg har sikkert blitt stukket hundre gang før uten at det har resultert i noe, men det som skjedde etterpå har jeg ikke vært borti før, det må ha vært en ondsinnet torsk, ler Finnøy.

Sendt til UNN

Etter en natt med lite søvn, fant fiskeren ut at han måtte inn til legen.

– Jeg tygget i meg både Paracet og Ibux, men ingenting hjalp- Etter 36 timer måtte jeg bare kontakte legen. Da hadde jeg hovnet opp til albuen. Jeg kom til legen og da var det faktisk bare å vise fingeren. Hun mistet helt forstanden, tok bilder og sendte rundt. Hun fikk tak i spesialister. Jeg ble sendt i all hast til sykehuset, forklarer Finnøy.

Legene på universitetssykehuset i Nord-Norge (UNN) var redd for at betennelsen og fremmedlegemet skulle resultere i blodforgiftning.

– Jeg måtte ta mange undersøkeler. Til slutt måtte jeg inn til operasjon hvor de skar opp fingeren og renset alt ut før de sydde igjen, forteller han.

Bekymret

I uken som fulgte kom det noe ut av såret, nå tror fiskeren han også kunne vært stukket av en kråkebolle.

– Det kan også ha vært pigger av en kråkebolle som har kommet inn i fingeren. Det vises enda godt i fingeren, men nå er jeg sykemeldt og må ta det litt med ro, sier Finnøy.

Han innrømmer at han var noe bekymret når det hele stod på.

– Jeg mistet nattesøvnen første kvelden og fingeren så ikke ut. Det var riktig ille. Jeg går ikke til legen uten å være kraftig bekymret, avslutter fiskeren.