Sjøvegandrapet på «Åsted Norge» mandag

Sjøvegandrapet kommer opp i TV2-serien «Åsted Norge» mandag 20. mars.

OPPMERKSOMHET Sjøvegandrapet fra 1998 får fokus i TV2 programmet ”Åsted Norge” førstkommende mandag. Her intervjuer reporterne lensmann Hans Roar Rasmussen.  Foto: Morten Dokka

nyheter

Etter det Folkebladet erfarer er dette hovedinnslaget i sendingen. Det kan bety at den 18 år gamle drapssaken blir belyst for 600.000 seere. Marie-Louise Bendiktsen ble drept i sitt hjem på Sjøvegan sommeren 1998.

Intervjuet

Reporter Sverre Holm-Nilsen og fotograf Espen Storsve var på Salangen lensmannskontor i starten av desember 2016. De intervjuet da lensmann Hans Roar Rasmussen og andre på Sjøvegan.


Sjøvegan-drapet på «Åsted Norge»

Den 18 år gamle uløste drapssaken på Sjøvegan får plass i TV2s beste sendetid på ettervinteren.

Jeg er spent og håpefull. Det er jo første gang denne saken har blitt profilert slik i media. Men samtidig har tiden gått. Men jeg håper virkelig at vi får drahjelp og at det kommer inn konkrete tips, sier Rasmussen til Folkebladet.

Tips

Vi har forberedt oss og lagt en plan for å ta imot eventuelle tips. Ut fra hva som kommer inn vil politiledelsen se på hva som skal gjøres videre, sier han.


"Nytt" spor kan løse drapsgåte

Et hittil "hemmelig" hårspor gir nå politiet nytt håp om å løse drapsgåten fra 1998 på Sjøvegan.

Tipsflommen har vært stor til programmet og en rekke saker har blitt oppklart. Et eksempel er da Åsted Norge i 2016 tok opp den uoppklarte saken der Erling Eriksen (85) ble drept på Breivikeidet i Troms i 2002. Nye tips og opplysninger førte til at saken ble gjenopptatt av politiet.