Og Dyrøy-folket viste at de satt pris på kafeen åpningsdagen. Lokalene fyltes opp flere ganger i løpet av dagen. Til og med midt under VM-stafetten for menn var det godt med folk i lokalene.

Åpen løsning

Det er to ektepar, Solfrid og Frank Rasmussen og Anne Marit Svendsen Nergård og Kim Roar Nergård som har overtatt utstyr og inventar fra Vibeke Nilsen. De har gått inn på en leiekontrakt på lokalene.

– Det er jo nesten en familiebedrift vi har startet, Frank er onkel til Kim Roar, forteller Solfrid Rasmussen.

Alle fire har annet arbeid, men Solfrid Rasmussen slutter som hjelpepleier på sykehjemmet.

– Det blir bare jeg som skal være her til daglig. Det har gått greit tidligere med en person, men på lørdagene må vi være to. Anne Marit driver nabobutikken her. Meningen er at når det bygges om her skal vi ha det åpent mellom oss. Da kan vi jo hjelpe hverandre, sier hun.

God mottakelse

– Og hvordan har den første dagen gått så langt?

– Jeg hadde sommerfugler i magen før vi åpnet i dag. Og det har vært veldig mye folk innom. Det var et lite sjokk da jeg så hvor mange det var. Jeg har stått på kjøkkenet og smurt og smurt og smurt, ler hun.

– Det har blitt veldig godt mottatt. Folk har også kommet med ønsker om hva vi skal legge i disken. Vi tar imot alt av ønsker folk måtte komme på. Det er kjempebra, sier Rasmussen.

– Vi hørte jo at Vibeke Nilsen tenkte å slutte. Det begynte litt som tull, men så ble det alvor at vi skulle ta over drifta. Vi må jo ha en kafé i Brøstadbotn. Men jeg er veldig spent på hvordan det går. Vi får ta det som det kommer, sier hun.

Vil satse på ungdom

– Det blir pubdrift her også i helgene?

– Ja, men ikke så ofte. Det blir en gang iblant slik at folk ikke blir lei. Og vi tenker å satse på ungdommene. De har jo ingen ungdomsklubb å gå til i Dyrøy. Vi tenker at dette kan bli en møteplass for dem en gang iblant. Hvor ofte kommer litt an på hva de selv ønsker. Vi tenker å invitere dem og spørre hva de ønsker i forhold til hva vi kan gjøre for dem. For ungdom som ikke driver med idrett er det jo ikke så mye som skjer, sier Rasmussen.

Det ble en hektisk dag for Solfrid Rasmussen (til venstre) og Anne Marit Svendsen Nergård. Foto: Morten Dokka
Også Frank Rasmussen (til høyre) måtte trå til på åpningsdagen. Foto: Morten Dokka