– Februar var delt i to. Første halvdel bar preg av mildvær og regn. Deretter ble det mer vinterlig i slutten av måneden med lavere temperaturer og snøfall, sier meteorologikonsulent  Odd Ivar Olsen ved Vervarslinga i Nord-Norge til avisa iTromsø.

Litt varmere

Middeltemperaturen for februar ble målt til tre minusgrader. Dette er litt varmere enn normalt. Sammenlignet med tidligere år, kom det mer nedbør i form av regn i løpet av februar.

– Det var litt varmere enn normalt, helt nøyaktig så var det 1.3 grader over normalen. Den høyeste temperaturen var 6,9 plussgrader. Den laveste var 12 minusgrader, poengterer Olsen.

Sjekk her — vår alltid oppdaterte lokalvær

Mer nedbør

– I 19 av de 28 dagene i februar var det målbart nedbør. Nedbørsmengden var høyere enn normalt, sier meteorologikonsulenten.

Det ble også nesten en hel dag mer med solskinn enn normalt i februar. Det ble registrert 52 timer med solskinn, som er over 20 timer mer enn normalt. Men det er langt igjen til februar-rekorden.

– Rekorden i antall soltimer for februar er 82,9 timer med sol. Det var  i 1988, påpeker Olsen overfor avisen.

Den laveste temperaturen som ble målt i årets andre måned, var 25,8 minusgrader. Det ble målt på Bardufoss 27. februar.

Dette bildet fra Elvestad på Senja fra sist lørdag får representere februarværet: Mye sol og flott vintervær. Foto: Trond Sandnes