Lavest januarledighet i Troms på ni år

Arbeidsledigheten i Troms i januar var den laveste januarledigheten på ni år.

Grafikk: Sjekk arbeidsledigheten i din kommune (klikk på kommunen på kartet).

nyheter

FINNSNES: Ved utgangen av januar er ledigheten i Troms på 2,2 prosent. En stor del av de ledige har kompetanse innen industri, reiseliv og transport og bygg og anlegg, mens arbeidsmarkedet søker flest helsearbeidere.

Lavest ledighet i Troms er det i Bardu og Målselv, mens Lavangen ligger i ledighetstoppen.

Nedgang

En måned inn i det nye året er arbeidsledigheten i Troms på 2,2 prosent, noe som tilsvarer 1.968 personer. Det er en nedgang på 4 prosent fra januar i fjor, og er den laveste januarledigheten i fylket siden 2008. I landet totalt er ledigheten 3,2 prosent.


Færre arbeidsledige hos Nav

I januar er det registrert 88.200 helt arbeidsledige hos Nav. Det er 5.000 færre enn for ett år siden og ledigheten utgjør nå 3,2 prosent av arbeidsstyrken.

I Tromsø er ledigheten nå 2 prosent. Her er det 79 færre arbeidsledige enn for ett år siden, noe som er en nedgang på 9 prosent.

– Tromsø har et veldig godt arbeidsmarked, og gjør også en solid jobb med å følge opp de yngste arbeidssøkerne under 24 år, sier fungerende fylkesdirektør Bente Ødegaard.

114 færre

Statistikken viser at det i hele Troms er blitt 114 færre ledige i denne aldersgruppen det siste året.

Totalt i fylket er det nå utlyst 1.220 ledige stillinger. 357 av disse er i helse-, pleie- og omsorgsyrker. Nest flest ledige jobber finnes i serviceyrker. Her er det ved utgangen av måneden 135 ledige stillinger.

LEDIGHET Fungerende fylkesdirektør Bente Ødegaard gi Nav Troms.  Foto: John Strandmo, iTromsø

Av de 1.968 helt arbeidsledige er flest registrert som industriarbeidere (281 personer), reiselivs- og transportarbeidere (241 personer) og bygg- og anleggsarbeidere (239 personer). Bare 156 arbeidsledige er registrert som helse-, pleie- og omsorgsarbeidere.

Lavest og høyest ledighet

Lavest ledighet har Bardu (1,0 %), Målselv og Storfjord (begge 1,5 %) og Berg (1,9 %). Det er for tiden høyest ledighet i Ibestad (4,5 %), Nordreisa (3,8 %) og Lavangen (3,5 %).