FINNSNES: Jan Harald Jansen (Ap), som bor i Senjahopen, reagerer på hvordan bussene på Senja ble kansellert grunnet dårlig vær onsdag formiddag.

REAGERER Jan Harald Jansen (AP) reagerer på kanselleringen av Senja-bussene.

– Jeg er bekymret på lik linje med andre her ute bekymret, men også forbannet. Jeg trodde først veien var stengt og at det var farlig å kjøre, men det var ikke tilfellet. For oss var dette et ordinært kulingvarsel, uten skredfare og uten spesielle forhold som skulle tilsi at det var uforsvarlig for bilister å være på veien. Er det slik at man har skrudd ned terskelen for dårlig vær, og begynner å definere kuling som ekstremvær, da er jeg bekymret for utviklingen, jeg liker ikke retningen dette tar, sier Jansen.

Kanselleringen

Bussene som ble kansellert var bussruten mellom Finnsnes og Torsken, Grunnfarens, Skaland på formiddagen. Også bussen fra Mefjordvær fra og til Lysnes senere på dagen måtte stå i ro på Finnsnes. Jansen forstår ikke hvem selskapet har tatt hensyn til med å kansellere bussene.

Stiller seg bak

Kommunikasjonsrådgiver Silje Skog i Troms Fylkestrafikk opplyser at det er Boreal sin avdeling på Finnsnes som tok avgjørelsen og at de stiller seg bak den avgjørelsen.

Folkebladet har etter gjentatte forsøk ikke kommet i kontakt med Boreal Finnsnes, for en kommentar i saken.