Kjørte på bil — reaksjonen hadde hun ikke ventet seg

Å kjøre på og skade en annens bil er som regel en kjedelig foreteelse. For Lena Røsæg Olsen ble det en positiv hendelse.

OVERRASKET: Lena Røsæg Olsen, som bor i Brøstadbotn men jobber på Finnsnes, var uheldig og skadet en annen bil under rygging. Responsen hun fikk fra bileier Fredd Wilsgård både overrasket og begeistret henne.  Foto: Privat

STØTTESPILLER: Fredd Wilsgård opplyser at han og hans familie er regelmessige støttespillere til Kreftforeningen. 

nyheter

FINNSNES: Det var pøsregn og bekkmørkt da det skjedde. Lena Røsæg Olsen hadde vært inne på Circle K på Finnsnes, og måtte rygge bilen for å komme seg ut. Da smalt det. Olsen hadde truffet en annen bil. Resultatet var en ødelagt støtfanger.

– Det var så utrolig kjedelig, og jeg hadde så lyst til å bare kjøre derfra – bilen jeg hadde kjørt på var jo gammel. Men jeg sa til meg selv at jeg måtte skjerpe meg og ordne opp i dette, forteller Olsen til Folkebladet.

Gruet seg til regninga

Hun fant tak i navnet på bileieren, kontaktet vedkommende og erkjente sine synder. I to uker gikk Olsen og gruet seg til regninga for den ødelagte støtfangeren.

Tirsdag kom imidlertid telefonsamtalen som tok henne på senga.

– Bileieren, Fredd Wilsgård, mente det bare var en kosmetisk skade på en gammel bil, og at det bare var å glemme. Men han ønsket noe annet, og utfordret meg til å betale inn tusen kroner til Kreftforeningen.

Olsen ble svært begeistret for forslaget, ikke bare fordi hun slapp unna å betale for den ødelagte støtfangeren, men fordi det som i utgangspunktet var en kjedelig situasjon med ett ble snudd til noe veldig positivt.

– Det var en kjempedeal! Det stoppa ikke der heller, for Wilsgård sa også at han ville gi den samme støtta til Kreftforeninga hvis jeg tok utfordringa, forteller Olsen.

Skryter av rausheten

Olsen legger ikke skjul på at hun synes Wilsgård har vært svært raus. Det er også grunnen til at hun valgte å dele opplevelsen på Facebook. Et innlegg som er blitt mye likt og delt.

– Det er godt å kunne spre en slik positiv historie, smiler hun.

Ekstra spesielt ble det hele for henne siden faren hennes døde av kreft i sommer.

Videre utfordring

Fredd Wilsgård forteller at han satte pris på at Olsen sa ifra påkjørselen.

– Ærlighet skal lønne seg, og det er klart at det rett før jul er kjipt med en dyr bilregning – spesielt når det er noen andre sin bil. Her er det snakk om en gammel bil, som jeg ikke har tenkt å bruke en masse penger på, og jeg syntes heller ikke noen andre – som har vært uheldig – skulle være nødt til det, sier Wilsgård.

– Hvordan kom du på utfordringa til å støtte Kreftforeningen?

– Alle som kjenner meg og min familie vet at gamle biler ikke er noe vi har et spesielt forhold til, men på den andre siden er kreftsaken noe vi har et forhold til. Dermed var dette en fin anledning til å koble de to hendelsene der, sier Wilsgård.

Pressesjef i Kreftforeningen, Erik Vigander, synes det er utrolig flott å høre gladnyheten fra Finnsnes.

– Dette gir jo utrykket raushet nytt innhold. Fantastisk hvordan en en kjip og irriterende sak kan bli snudd så totalt på hodet til å bli en gladsak som kan hjelpe andre. Jeg kan love både den uheldige bileieren og bulkeren at pengene skal bli anvendt på beste måte til kreftsaken. Desember er jo den store bulkemåneden, så hvis alle hadde gjort som disse to, kunne bulkingen kommet til nytte, sier pressesjef Erik Vigander i kreftforeningen.

NB: Fredd Wilsgård har utfordret også Folkebladet til å støtte Kreftforeningen med tusen kroner.

– Den utfordringa tar vi på strak arm. Samtidig vil jeg utfordre det øvrige næringsliv i Midt-Troms til å gjøre det samme, sier sjefredaktør i Folkebladet, Steinulf Henriksen.