Vil gå i samtale med Lenvik og Tranøy

Torsken kommunestyre vil sondere terrenget for kommunesammenslåing likevel.

MULIGHETER Ordfører Fred Ove Flakstad i Torsken kommune er fortsatt skeptisk til kommunesammenslåing, men vi likevel se på mulighetene som ligger i dette. 

nyheter

GRYLLEFJORD: – Skepsisen mot sammenslåing er fremdeles stor i Torsken kommune, men kommuenstyret mener at vi i hvert fall bør gå en runde og vurdere saken med tanke på de nye momentene som har meldt seg siden sist vedtak ble fattet, sier ordfører Fred Ove Flakstad til Folkebladet.

Proaktiv

Torsdag vedtok et enstemmig kommunestyre at Torsken skal inngå nye samtaler med Lenvik og Tranøy, det til tross for at det samme kommunestyret i juni avga et kontant nei til kommunesammenslåing.

– Det handler om å være proaktiv og se på de nye momentene som vi ikke visste om sist. Da stemte vi over om å slå oss sammen med inntil fem andre kommuner, mens det nå er fire, hvor to allerede har slått seg sammen — det er vesentlig. Vi må også se om det ligger noen «gulrøtter» i dette for vår del — hva vi kan få med oss inn i en ny avtale. Selv om skepsisen fortsatt er stor, skal vi i hvert fall undersøke mulighetene, sier Flakstad.

Inviterer Berg

– Er dette en helomvending?

– Det er det ikke, for skepsisen mot kommunesammenslåing er fortsatt stor. Men vi må utrede og se på mulighetene, og så er det opp til kommunestyret å avgjøre hva det blir til når saken kommer tilbake dit ved en senere anlending, sier ordføreren.

I sitt vedtak har Torsken kommunestyre også vedtatt å invitere Berg kommune inn i samtalene med Lenvik og Tranøy.

– Vi er helt klart avhengige av Berg også, og det er derfor vi ønsker også dem med inn i disse samtalene.

– Men vil Lenvik og Tranøy ha dere med, tror du?

– Det vet vi jo ikke. Det kan godt hende de er tilfreds slik som det er, og at de ikke vil ha med Torsken og Berg. Men nå har vi ikke vedtatt å slå oss sammen, men å gå i samtaler. Vi ønsker å se på det totale bildet og gjøre noen nye vurderinger, så får vi se hva utslaget blir når saken kommer tilbake til endelig behandling i kommunestyret.