FINNSNES: – Ikke overraskende, fastslår IKT-sjef Stian Eidissen i Lenvik kommune.

Ifølge han er det et trangt nåløye å komme gjennom for å få tilskudd fra den nasjonale kommunikasjonsmyndigheten, Nkom. Det viser seg også i avslagsbrevet der det var opplyst at Nkom hadde fått inn 102 søknader med et samla søknadsbeløp på 465 millioner kroner, mens den tilgjengelige tilskuddsramma var på bare 126 millioner kroner.

Må opp politisk

I forbindelse med planen om fiberutbygginga på Senja har Lenvik kommune selv satt av fem-seks millioner. Utfordringa nå blir å finne ut hvordan de resterende ti millionene skal finansieres.

– Har dere en plan B?

VIKTIG IKT-sjef Stian Eidissen i Lenvik kommune konstaterer at fiber er viktig, spesielt i utkantstrøk.

– Det er noe vi ikke har fått sett på ennå, men er noe jeg vil ta opp med rådmannen hvordan vi skal angripe. Det er vel til sist en sak som må opp i kommunestyret, sier Eidissen.

Han peker også på at det i den anledning er noen tråder som må samles.

– Vi kjenner blant annet til at det er private aktører som lukter på å bygge ut litt på enkelte strekninger.

Viktig med fiber

– Hvor stor fiberdekning er det i Lenvik for øvrig?

– Vi har hatt en grei utvikling siden vi begynte med utbygging mot Nord-Senja i 2008-2009. I fjor avslutta vi jo prosjektet som sikra full dekning på Lenvikhalvøya mot Rossfjord og Aspelund, opplyser Eidissen.

– Hvor viktig er fiber?

– Det er klart at det er viktig, spesielt at man i utkantstrøk har god dekning på sånt, blant annet med tanke på næringsliv. I dagens samfunn er det jo sånn at man kan sitte hvor som helst og utføre mange jobber, men da krever det god kommunikasjon, sier Eidissen.