Tranøy sa ja til "Senja kommune"

På kommunestyremøtet i Tranøy tirsdag ble intensjonsavtalen med Lenvik vedtatt.

Intensjonsavtale I dag vedtok Tranøy kommunestyre intensjonsavtalen mellom Tranøy og Lenvik. Her ved Tranøy-ordfører Jan Fredrik Jenssen(t.v) og Lenvik-ordfører Geir-Inge Sivertsen.  Foto: Maria Holm Simonsen

nyheter

Stonglandseidet: Tirsdag formiddag ble intensjonsavtalen med Lenvik om kommunesammenslåing vedtatt i Tranøy kommunestyre. Allerede i slutten av september vedtok Lenvik kommunestyre det samme. Dermed er nå kommunene et stort skritt nærmere en sammenslåing til storkommunen "Senja kommune".


- Jeg føler det er en gledens dag for innbyggerne i Tranøy, for dette er det som må til for at vi skal kunne sikre de tjenestene som innbyggerne har behov for og krav på. Det er viktig at vi klarte å komme til den konklusjonen i dag, sa ordfører i Tranøy, Jan Fredrik Jenssen (H) etter vedtaket var gjort.

Forslaget ble vedtatt mot seks stemmer, og Tranøy Arbeiderparti var delt i spørsmålet om sammenslåing.

Folkebladet-TV: – Skal jobbe videre til det beste for Tranøy

- Å gå imot folkeavstemninga har vært den største utfordringen for Tranøy Arbeiderparti og også for meg personlig. Det har ikke vært enkelt. Jeg synes det er bra og et fremtidsrettet vedtak vi har gjort i Tranøy kommunestyre i dag, og jeg ser frem til å begynne på arbeidet i fellesnemda og jobbe frem en ny kommune, Senja kommune, sier leder i Tranøy Ap, Marit Stubberud Hanssen.

Den endelige avgjørelsen om sammenslåing tas i Stortinget til våren.