Steffen Fossbakk fikk seg en overraskelse da han våknet

Da Steffen Fossbakk våknet onsdag morgen hadde bildet hans fått over én million «likes» på Instagram.

INSTAGRAM Den offisielle profilen til Instagram re-postet natt til onsdag dette bildet som Steffen Fossbakk har tatt.  Foto: Skjermdump/Instagram

SUKSESS Fra før av har Steffen Fossbakk opplevd suksess på Instagram med sine bilder. Natt til onsdag fikk han seg en overraskelse da han våknet.   Foto: Privat (@steffenfossbakk)

nyheter

FINNSNES: Hobbyfotografen og Finnsnes-væringen Steffen Fossbakk har fra før opplevd stor suksess med sine spektakulære bilder som han poster på Instagram.

Se Steffens Instagram-profil her!

- Hver helg kjører Instagram igang med et såkalt «hashtag-prosjekt». Temaet denne gangen var «Seeing Double», forteller han til Folkebladet.

1.500 nye følgere

I den anledning la Fossbakk ut dette bildet av to sauer, tatt på Andsfjellet i Målselv kommune, på sin Instagram-profil.

- I går natt, før jeg la meg, fikk jeg én like fra Instagrams offisielle profil på Instagram. Da tenkte jeg; Shit, nå er det noe som skjer, sier han.

Da han våknet var telefonen hans oversvømt med varsler og notifikasjoner. I tillegg har han fått rundt 1.500 nye følgere i løpet av det siste døgnet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Sheepception #whpseeingdouble

Et bilde publisert av Steffen Fossbakk (@seffis)


- Det er helt sinnsykt motiverende og artig. Det gir meg en ekstra «boost» til å fortsette - spesielt når jeg ser hva folk skriver om bildene jeg tar, forteller han.

- Største bragden

For selv om Fossbakk lenge har opplevd suksess på Instagram med sine over 50.000 følgere, er det første gang at Instagram, med sine 193 millioner følgere «re-poster» ett av hans bilder.

- Hva tenker du?

- Det føles enormt stort og det er nok den største bragden i min tid som fotograf, svarer han.

Fossbakk forteller at når en så stor kanal velger legger ut ett av hans bilder, når han automatisk ut til en større «crowd» mennesker.

- Kanalen min får blant annet en større verdi på markedet, og jeg kan i så måte tjene mer på hobbyen min, sier han.

Tålmodighet

Siden Steffen Fossbakk bor på Finnsnes er veien kort til eventyrøya Senja.

- Instagram-profilen min består i all hovedsak av bilder fra Senja, selv om ikke akkurat dette bildet er tatt der, sier han.

- Hva er det med bildene dine som fenger, tror du?

- De skiller seg kanskje litt ut. Det er en form for ro og fred i «feeden» min. Det er kanskje noe mange savner i dagens samfunn hvor vi ellers bombarderes av krig og annet rask, svarer han.

- Har du noen tips og triks til de som ønsker gå i dine fotspor?

- Man må prøve å skille seg ut. Det nytter ikke å kopiere andre. Selvsagt må man være aktiv og ha tålmodighet, for ting skjer ikke alltid over natta, men når det først gjør det er det som å vinne i lotto, svarer han.

Det var i 2004 at fotohobbyen startet, men Fossbakk valgte å ta en pause fra 2009 til 2015.

- I fjor bestemte jeg med for å bare kjøre på og siden har det gått framover, sier han.