Storstilt utbygging av DAB-nett i Nord-Norge

I løpet av kort tid starter arbeidet med å bygge tre lokale DAB-nett i Troms og Nordland.

RADIO Jan Johnsen, daglig leder i Johnsengruppen AS som er majoritetseier i de tre radioselskapene.  Foto: Birger Caspersen

nyheter

FINNSNES: Til sammen skal seks sendere monteres og være i drift før årsskiftet. Det er  Radio 3 Bodø, Radio Tromsø og Radio Bardufoss som står for byggingen, nettstedet lokalradio.no som videre skriver at radiostasjonene i nord har valgt det norske selskapet Paneda som utstyrsleverandør.

– Avgjørelsen med å bruke Paneda systemet var enkel å ta. Etter en periode hvor vi evaluerte flere systemer ble det klart at Pandea matcher det vi søkte etter, sier Jan Johnsen i følge pressemeldingen, nettstedet refererer til.

Han er daglig leder i Johnsengruppen AS som er majoritetseier i de tre radioselskapene.

-  Siden vi er «nybegynnere» i forhold til DAB-teknologien, har det vært svært tilfredsstillende å registrere at Pandeda har forstått behovene våre, og at vi sammen har kunnet finne løsninger som var holdbare for oss. Nå ser vi framover til å starte en ny æra med digital radiokringkasting – med godt innhold til våre lyttere, legger han til.

DAB-nettene som nå skal bygges ut er region 31 – Salten, region 34 – Harstad og region 35 – Nord-Troms.

– Vi etablerer i første omgang seks sendere – to i hver region. Med disse vil vi dekke om lag 50 prosent av områdene våre, sier Johnsen til lokalradio.no.