Venstre-nei til flytting av helikoptrene

Venstre går imot regjeringens planer om å flytte 339 skvadronen til Rygge.

KLINSJ Venstre-leder Trine Skei Grande.  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

nyheter

BARDUFOSS: Partiet vil tvert imot bevare Bardufoss som hovedbase for helikopter, som igjen betyr at de vil at 339 skvadronen fortsatt skal ha tilhold på Bardufoss.


Venstre i klinsj med regjeringen om Forsvaret

Oslo (NTB): De økonomiske opplysningene i regjeringens langtidsplan for Forsvaret er kritikkverdig dårlige, mener Venstre. Nå har partiet laget en helt ny plan på egenhånd.

Det samme gjelder 337 skvadronen (Kystvakta). Partiet vil også utsette utbyggingen av Evenes. Dette skriver partiet i en pressemelding.

I tillegg ønsker partiet følgende: 334 skavdronen (NH90 marinen) flyttes ikke til Haakonsvern og 330 skvadronen (AW101 redningshelikopter) fordeles på seks ulike baser og ledes fra Sola.

Nei til landmaktstudie


Partiet sier også nei til en ny landmaktstudie (hæren).

Hæren må styrkes med følgende tiltak: Brigade Nord opprettholdes med vedtatte investeringer knyttet til Leopard stridsvogner, artilleri og kampluftvern som gjennomføres nå, uten å igangsette ny landmaktutredning. Ekstra mobilt luftvern som tilføres brigaden for å kunne disponeres ved flyplasser.


En jegerbataljon må etableres ved Garnisonen i Porsanger som en fjerde bataljon i brigaden. Garden videreføres og det bør opprettes en hærreserve, brigade sør, med base på Rena.