– Skal tilbake til Senja

Konstanse Karlsen (24) er ikke i tvil om hvor hun skal finne seg jobb når hun er ferdigutdannet.

STAND Delegasjonen fra Midt-Troms som stod på stand under arbeidslivsdagen. Fra venstre; Lene Jørgensen fra Studiesenteret, Katja Strand fra Midt-Troms regionråd, Alf Rørbakk fra Tranøy kommune, Arve Svestad fra Lenvik kommune, Terje Nyberget fra Bardu kommune, Birgit Andreassen fra Tranøy kommune og Martine Westbye fra Finnfjord AS. Bak: Gard Hopsdal Hanssen fra Senja Næringshage. 

nyheter

TROMSØ: Konstanse Karlsen har akkurat startet på sin masterutdanning innen fiskerifag ved UIT Norges arktiske univsersitet. Selv om hun ennå har noen år igjen av studiet, er hun ikke i tvil om hvor hun skal vende nesen når studiene er unnagjort.

– Jeg skal tilbake til Senja, fastslår 24-åringen klart og tydelig.

Om det da blir tilbake til hjemstedet Husøy er ikke sikkert, men at hun skal slå seg ned et eller anne sted på eventyrøya er Karlsen hundre prosent sikker på.

Nyttig pizzakveld

24-åringen var på plass da kommunene og næringsliv i Midt-Troms inviterte til pizzakveld i Tromsø onsdag. Et arrangement som har til hensikt å skape en møteplass mellom studenter fra Midt-Troms og næringsliv og representanter fra kommunene.

– Det er et veldig bra opplegg, og en fin anledning til å få høre litt om mulighetene som tilbys i Midt-Troms. De er også veldig flinke til å høre på oss studenter, og hva som skal til for at vi skal flytte tilbake, forteller Karlsen.

– Hva skal til for at studentene flytter tilbake?

– Jeg tenker at det er veldig viktig at det satses på fritidstilbud og aktiviteter, det i tillegg til at det er jobber å få. I min næring, hvor det sates veldig stort, er det jo det, men for en del andre er det større utfordringer, for eksempel i helse- og omsorgssektoren. Det er viktig med mulighet for full jobb og fast jobb, samt muligheten til å jobbe seg opp - det er dette vi veldig ofte ser etter, sier Karlsen.

Verden først

– Opplever du at flere studiekamerater fra Midt-Troms ønsker å gjøre det samme som deg - å flytte tilbake?

– Det er både og tror jeg, og så er det noen som sier de vil tilbake, men ikke før de har vært ute og opplevd verden. Det tror jeg er et godt utgangspunkt, mener 24-åringen.

For hennes del resulterte pizzakvelden også i et veldig konkret tilbud, nemlig et masterkontor hos Senja Næringshage på Finnsnes.

– Jeg er jo hjemme i finnsnesområdet alle helgene, så at det er mulig å kunne sitte på kontor på Finnsnes noen dager hjelper på. Det betyr at jeg kan være litt i Tromsø og litt her, og kanskje slipper å pendle alle ukene.

Ikke bare for bollene

Selv om det var litt færre deltakere under årets pizzakveld enn i fjor - rundt hundre stykker var på plass i år, så er Gard Hopsdal Hansen fra Senja Næringshage fornøyd. Han var også tilfreds med oppmøtet på Midt-Troms sin stand på arbeidslivsdagen dagen etter, torsdag.

– Det er en masse positive studenter som kommer bort for å prate, og som er oppriktig interessert - de kommer ikke bare for bollene, for å si det sånn, spøker Hansen.

Ikke er det bare studenter fra Midt-Troms som har møtt på standen, men også studenter som aldri før har satt sine bein i Midt-Troms.

– Og det er i alle høyestegrad bare kjempeflott om dem også vil komme til Midt-Troms.