MC og vafler til flyktningene

Lions Club Finnsnes vil gjøre hverdagen til unge asylsøkere morsommere. Denne uken starter de på Gibostad med motorsykler, kaffe og vafler.

INITIATIVTAKERE President i Finnsnes Lions, Øystein Elvevold (t.h.) og John Kåre Bjørndahl i MILVET drar igang aktiviteter for de enslige mindreårige asylsøkerne på Gibostad mottak. – Vi ønsker å gjøre en gest for disse som trenger en håndsrekning, sier Elvevold.   Foto: Privat

nyheter

FINNSNES: I morgen får asylmottaket for enslige mindreårige på Gibostad besøk av en gjeng på motorsykler, muligens veteranbiler og et lag med vaffelstekere. Lions Club Finnsnes holder den første av fem aktivitetsdager for beboerne på mottaket.

– Dette er et samarbeid mellom Finnsnes Lions og Utlendingsdirektoratet, hvor vi har fått muligheten til å gjøre en innsats for de enslige mindreårige, sier president i Lions Club Finnsnes, Øystein Elvevold.

– Vi ønsker å gjøre en innsats for å korte ned det som kanskje kan bli litt lange og monotone dager for beboerne, fortsetter han.

MC-tur og kaffekos

Utover høsten skal det arrangeres fem tilsvarende dager med ulike aktiviteter for de enslige mindreårige på Gibostad. Denne gangen slenger Militære Veteraners MC-klubb (MILVET) seg med.

– Vi har invitert noen MC-venner som skal kjøre til Gibostad slik at beboerne kan få se på syklene. Det vil også bli muligheter for å sitte på, forteller Elvevold.

Er de ekstra heldige kommer det også veteranbiler på plass.

– Det tør vi ikke helt å love enda, men vi prøver å få det til, fortsetter han.

I tillegg vil det bli servering av kaffe og noe å bite i for de som møter opp.

– Det blir nok Finnsnes Lions som kommer til å traktere vaffeljernet, sier Elvevold.

Åpent for alle

Hvorfor gjør dere dette?

– I riktig Lions-ånd er det selvsagt å gjøre noe for de som trenger en håndsrekning, og det gjør disse enslige mindreårige absolutt, sier Elvevold, og fortsetter:

– MILVET har også gjort aktiv tjeneste i utlandet og jobbet tett på barn og unge i krig og ufred. Da vi spurte dem om å bli med var de mer enn klare for å gjøre en innsats. Det er mange gode ting som kommer ut av dette.

Arrangementet er imidlertid ikke bare for ungdommene som bor på asylmottaket.

– Alle som vil kan gjerne komme og se på motorsyklene og ta en kopp kaffe. Her er det rom for alle, både store og små, avslutter Elvevold.