Han vil gjøre butikk på å stenge folk inn i et låst rom

Kim Hauglid jobber med å etablere et såkalt Escape Room-konsept i Sørreisa.

SATSING: Kim Hauglid arbeider for å etablere et såkalt Escape Room-konsept i Sørreisa, der folk skal finne hint og løse oppgaver for å komme seg ut av et rom. – Man må ikke være Mensa-medlem for å løse oppgavene, men man skal nok måtte bruke hodet littegranne, sier Hauglid.   Foto: Privat

nyheter

SØRREISA: Se for deg at du er låst inne i et rom, og den eneste måten du kan komme deg ut er ved å lete etter hint og løse gåter og oppgaver – kort sagt ved å bruke hodet. Slike Escape Rooms er blitt populære verden over, og for få år siden fikk også Norge sin første versjon av tilbudet. Nå jobber Kim Hauglid med å etablere konseptet i Sørreisa.

– Hittil er det bare Bodø og Tromsø her i Nord-Norge som har slike Escape Rooms, sier Hauglid til Folkebladet.

Han ble kjent med konseptet i seinvinter etter å ha lest om at det fantes et slikt tilbud der ”ute i verden”. Etter å ha forsøkt seg på Escape Rooms i Tromsø og i Københamn var Hauglid bitt av basillen.

– Det er et veldig artig og spennende konsept, og jeg begynte å drodle med ideen om å få til noe lignende her i området, forteller Hauglid.

Uvisst om markedet

Planen er å etablere i hvert fall to rom med ulike temaer. I tillegg ser Hauglid for seg at han i tillegg skal få på plass et eget rom tilpasset barn og ungdom.

– Unger kan selvsagt være med voksne inn i de andre rommene også, men det kan nok være at oppgaveløsninga kommer til å ligge litt over deres nivå med tanke på logikk og resonnering, sier Hauglid.

Han planlegger også å få på plass et slags selskapsrom for å kunne tilrettelegge til bursdager, bedriftsmarkedet, julebord og lignende.

– Hvor stort marked er det for et slikt tilbud som dette i Midt-Troms?

– Det er veldig vanskelig å si, for det er veldig mange som er ukjente med konseptet. Jeg har gjort kalkyler på hvor mange jeg må ha innom for at det skal gå rundt, og har ut fra det kommet frem til at jeg vil prøve, sier Hauglid.

Har søkt midler

Lokaler til et Escape Room i Sørreisa er nesten i boks. Hauglid ønsker imidlertid ikke å si så mye om dette før alle formaliteter er på plass. Han har også nylig søkt om å få støtte på 37.500 kroner fra næringsfondet til Sørreisa kommune.

– Må det store investeringer til for å etablere et Escape Room?

– Det avhenger av hvilket nivå man legger seg på i forhold til størrelse på rommene, hvilke temaer man skal ha og hvor mye møblementer og tekniske duppeditter man vil bruke til oppgavene. Midlene jeg har søkt etter vil hovedsakelig gå til å dekke kostnadene ved å bygge om og tilrettelegge lokalet, sier Hauglid, som forteller at han planlegger å legge ned en betydelig egeninnsats i arbeidet.

Han har ikke satt noen dato for når Escape Room-tilbudet i Sørreisa skal være på plass, men håper å være i gang i god tid før årets julebordsesong tar til.