Slik blir været under Finnsnes i Fest

Allerede førstkommende mandag starter det som for mange er årets høydepunkt - Finnsnes i Fest. Men været under festuka ser så langt ut til å bli labert.

VÆRET For mange er Finnsnes i Fest årets høydepunk. Vi har snakket med meteorologen om hvordan været blir.  Foto: Trond Sandnes

Oppdatert Styreleder for Finnsnes i Fest, Beate Seljenes, er ved godt mot. - Jeg er oppdatert på været hele tiden, sier hun.   Foto: Reidar Ingebrigtsen

nyheter

FINNSNES: Vakthavende meteorolog ved Vérvarslinga Nord-Norge, Rafael Grote, har blandede nyheter å komme med.

- Dette er prognoser som er veldig langt fram i tid. Varselet er derfor ikke særlig trygt og sjansene for forandring er tilstede, sier han.

Fra og med mandag i neste uke ligger det, ifølge Grote, et lavtrykk over Nordland. Dette vil påvirke været både i Troms og i Finnmark.

Sjekk alltid oppdatert lokalvær her

- Det er foreløpig varslet om østlig vind på Finnsnes. På kysten kan vinden komme opp i kuling, særlig de første to ukedagene.

Dette skal imidlertid minke onsdag.

- Mandag kan det også komme noen regnbyger, og allerede tirsdag ser man tendenser til oppholdsvær og solskinn, sier han.

- Ustabilt

Det blir derimot ganske skyete utover uka, ifølge meteorologen.

- Torsdag ser det ut til at regnbygene kommer og været blir ustabilt igjen, sier han.

Grote har foreløpig ikke prognoser for fredag og lørdag.

- Det er for langt fram i tid, så det klarer jeg dessverre ikke se, sier han avslutningsvis.

Ser man på yr.no blir både mandag og tirsdag forholdsvis grå. Onsdag ser lysere ut med delvis gode solforhold. Temperaturene disse dagene varierer mellom elleve og 14 grader.

- Krysser fingrene

Styreleder for Finnsnes i Fest, Beate Seljenes, er ved godt mot.

- Jeg er daglig oppdatert på hvordan været blir i festuka. Det er nok litt tidlig å slå fast noe, men tirsdag, som er barnas dag, ser - og har sett - bra ut lenge, sier hun.

- Hva håper du på?

- Hvis vi for eksempel hadde fått 25 grader og steiksol, hadde det nok ikke vært det beste for festivalen. Jeg håper derimot at vi ikke får mye regn. Det legger en demper på stemninga, svarer hun.

I verste fall mener Seljenes at man får hente styrken fra vårt dyriske nordnorske lynne og trosse været.

- Det kan gjerne komme litt sol, men ikke steiksol. Litt overskyer går bra, men ikke mye regn. Vi får krysse fingrene, sier hun.