Måtte nødlande — piloten har det bra

Piloten som førte helikopteret som foretok en nødlanding ved Fossbakken onsdag skal ha det bra.

HARD LANDING Her står helikopteret etter en såkalt hard landing nord for Fossbakken i Lavangen onsdag ettermiddag.  Foto: Jon Henrik Larsen, Salangen-Nyheter.com

nyheter

FOSSBAKKEN: Mannen skal ifølge ledelsen i HeliScan ikke ha pådratt seg noen fysiske skader i det politiet karakteriserer som en hard landing. I luftfartssammengeng beskrives det som en nødlanding.


Helikopterpilot sendt til lege

Et helikopter har hatt en hard landing på Fossbakken, og piloten er sendt til lege.

Helikopteret var bare 15 meter oppe i lufta da piloten måtte nødlande det i skogen, rundt tre kilometer nord for Fossbakken i Lavangen.

Legesjekk

Det var onsdag klokken 13:53 at politi og nødetater rykket ut til uhellet. Piloten ble sendt til legesjekk, mens helikopteret ble stående i den tette skogen uten store materielle skader.

Piloten måtte nødlande onsdag ettermiddag. Torsdag følges han opp av ledelsen i selskapet.

– Vi er veldig glad for at piloten og bakkemannen har det fint. De blir tatt godt vare på, sier safety manager Ivan Småland i HeliScan til NRK.

Småland sier mye tyder på at piloten lettet med helikoptret uten å være klar over at ei line var festet under helikoptret. I denne linen var det festet et lodd på 600 kilo.

Gransker internt

Han sier hendelsen rutinemessig er varslet til Havarikommisjonen, Luftfartstilsynet og Arbeidstilsynet. Selskapet har også selv satt i gang en egen intern gransking.

Selskapet HeliScan er i gang med arbeid for Statnett som bygger kraftledning mellom Kvandal og Balsfjord.