Helikopterpilot sendt til lege

Et helikopter har hatt en hard landing på Fossbakken, og piloten er sendt til lege.

HARD LANDING Her står helikopteret etter en såkalt hard landing nord for Fossbakken i Lavangen onsdag ettermiddag.  Foto: Jon Henrik Larsen, Salangen-Nyheter.com

nyheter

FOSSBAKKEN: Politiet melder på sin Twitterkonto klokken 13:53 at et helikopter fra HeliScan har hatt det som karakteriseres som en hard landing på Fossbakken.

Til lege

- Landinga har skjedd rundt tre kilometer nord for Fossbakken, opplyser operasjonsleder Kåre Munkvold i Midtre Hålogaland politidistrikt.

Piloten er sendt til lege, men hadde ingen synlige skader.

Havarikommisjon, luftfartstilsynet og arbeidstilsynet er varslet. Politiet er på tur til stedet, men har foreløpig ikke gitt noen ytterligere opplysninger.

På stedet er helikopteret avsperret, der det står parkert inni et tett skogsområde.

Løft

Ivan Småland i HeliScan vil ikke spekulere i hva som har skjedd, og sier han er glad for at det gikk så bra som det gikk.

– Dette har skjedd i forbindelse med et løft. Piloten har plutselig måttet foreta en hastelanding. Noe mer enn det vet jeg ikke, sier han til avisa Nordlys.

Helikopteret tilhører selskapet HeliScan, som utfører arbeider i området på vegne av Statnett.

Selskapet er informert om at det skal stå bra til med helikopterpiloten, og at det kun er mindre materielle skader på helikopteret.

Politiet har opplyst på Twitter at helikopteret tilhører både Helitrans og Heliteam, men det tilhører altså HeliScan, får Folkebladet bekreftet.