– Hvis man vil sikre seg billett må man slå til nå

I år som i fjor venter folk med å kjøpe billetter til Finnsnes i Fest. Dette uroer styremedlem Bente Seljenes, – I fjor ble noen fri for billett på fredag, hvis man vil sikre seg plass bør man slå til nå.

FEST: Over3.500 mennesker var samlet for å se Åge og Sambandet i fjor. I år skal blant annet Kurt Nilsen, Halvdan Sivertsen og CC Cowboys sørge for feststemning på Finnsnes. 

Billettsalg: Beate Seljenes håper flere kjøper billetter tidlig, for å unngå å møte utsolgte konserter i festivalhelga. Foto: Marco Bjørklund 

nyheter

FINNSNES: Det er 12 dager igjen til Finnsnes i Fest er i gang. Seljenes forteller at det er mange som venter til siste uken før de går til innkjøp av festivalbilletter. En trend som har fulgt festivalen de siste årene.

– Det har ikke tatt helt av og det er dermed litt som tidligere år. Jeg vil ikke si det er krise, men det er en utrolig risiko å arrangere noe på Finnsnes. Her er det en tendens til at folk venter til siste liten. I fjor ble noen fri for billett på fredagens konserter, dermed trodde vi flere ville kjøpe på forhånd, sier Seljenes

Ikke bekymret

Ifølge Seljenes er det flere som sier at de skal på konsertene, og er derfor ikke bekymret for billettsalget.

– Det er mange som sier de skal kjøpe billetter. Fra nå og frem til konsertdagene vil jeg tro at det øker. Men det er klart, hadde vi hatt ryggdekning tidlig, så hadde vi vært mer betrygget. Det er jo en liten utfordring å ikke vite før siste uka, men slik har det alltid vært, sier hun til Folkebladet

Nytt for året

Nytt i år er at kontantkjøp er ikke en mulighet inne på festivalområdet. Det håper Seljenes går bra.

– Vi skal bruke tjenester som mCash og ha betalingsterminaler for kort. Det er det som kommer til å fungere som betaling den helgen, og kun det. Det er jo skremmende å si nei til fysiske penger, men jeg håper og tror at folk er klar for det, sier Seljenes.

Også ungdomskonserten har et nyett element. Konserten som i år er med Freddy Kalas, «bøyer» aldersgrensene.

– Ungdomskonserten er for ungdom mellom 12-18 år, men i år får barn ned i åtteårsalderen komme inn, så fremst de er i følge med en voksen, eller en eldre søsken som er 17-18 år, forklarer Seljenes

Avslutningsvis håper Finnsnes i fest-komiteen at enda flere frivillige vil melde seg på før det hele starter 1. august.

– Vi mangler jo noen frivillige enda, så hvis noen lurer, så er det klart vi har plass. Det er bare å melde seg til komiteen, sier Seljenes.