- Dette er galskap

Franske proffsyklister koste seg da Bekkeli-familien fra Salangen serverte egenprodusert laks i de franske alpene.

HØYT OPPE En meget fornøyd Jean-Marc Bideau (midten) tar imot sjekken som beviser at han har vunnet 500 kilo laks. Fisken skal sendes til familie og kjente i Bideaus hjemby. Kai Rune Bekkeli fra Salaks og Marit Sivertsen overleverte sjekken.  Foto: Privat

nyheter

FRANKRIKE: Mannen som er ansvarlig for at Salaks-gjengen tok turen til Frankrike heter Jean-Marc Bideau. Proffsyklisten sikret seg 500 kg laks fra Salaks da han var førstemann som passerte klatrepunktet i Lavangseidet i Troms på den andre etappen av Arctic Race i fjor.

- Jeg møter ofte folk som ønsker å prate om premien jeg vant i Nord-Norge. Premien er jo helt syk, det er galskap. Syklister har aldri vært borti noe lignende. Klatrepremiene i Tour de France for eksempel kan ikke måle seg med denne premien, sier Bideau med et bredt smil om munnen.

Laksemiddag i alpene

På søndag arrangerte Salaks i samarbeid med Polar Quality og Norges sjømatråd en laksemiddag for Bideau og lagkameratene i sykkellaget Fortuneo – Vital Concept. Kokken Gunnar Jensen fra Mathallen i Tromsø sørget for festmaten.

- Jeg synes det er veldig artig at en kokk fra Norge kommer hit og lager middag for oss. Det er flott at vi kan ha en stor laksemiddag, det er jo et flott produkt. Både jeg og lagkameratene mine er glade for at vi kan møte produsentene fra Norge og ha en flott kveld sammen. Hele Salaks-familien er her og det er veldig hyggelig, sier han.

Ken Rune Bekkeli fra Salaks er veldig fornøyd med arrangementet.

- Jeg har aldri opplevd maken til interesse rundt Salaks. Vi er stor fan av Arctic Race og ønsket å bidra til folkefesten. Vi fant ut at vi skulle slå på stortromma og gi et halvt tonn med laks i premie. Stuntet fikk mye oppmerksomhet og vi synes det er utrolig stas å være her i Frankrike og møte vinneren. At Bideau er så glad i laks og så takknemlig for premien er veldig hyggelig, sier Bekkeli.

Deler med familen

Bideau kunne fått hele premien under treningsleiren i alpebyen Valloire, men ønsket å dele den med venner og familie.

Min fryseboks er ikke stor nok til å lagre all laksen, så jeg kommer til å dele premien med familien, lagkamerater, støtteapparatet og kanskje til en veldedig organisasjon som har glede av det.

Heier på Arctic Race

Salaks er veldig fornøyd med samarbeidet med Arctic Race og håper sykkelrittets suksess fortsetter.

- Vi har fått en del oppmerksomhet på grunn av premien, men det viktigste for oss er at folk i regionen støtter opp om det flotte arrangementet Arctic Race og lærer mer om laksenæringen. Vi er stolte av det vi driver med og vi er stolte av hva Arctic Race-gjengen har utrettet. Både laksenæringen og Arctic Race er flotte eksempler på hva man kan få til i Nord-Norge hvis man har pågangsmot og entusiasme, sier Bekkeli.