- Alle nordmenn bør ha vært i Nord-Norge

Direktøren i NHO reiseliv fremhever Nord-Norge som feriedestinasjon.

Ikke så dyrt Ifølge direktøren i NHO Reiseliv er det mulig å feriere i Nord-Norge for en rimelig penge.   Foto: Rune Ottarsen

Tro Direktør Kristin Krohn Devold i NHO Reiseliv opplyser at hun sjøl er i Nord-Norge hvert år.   Foto: Picasa

nyheter

OSLO: – Norge er verdens mest interessante ferieland, og Nord-Norge er kanskje det mest sjeldne og spennende vi har, så jeg synes at alle nordmenn bør ha vært der, sier administrerende direktør i NHO Reiseliv, Kristin Krohn Devold til NRK.

Hun mener et verken pris eller kvalitet forhindrer nordmenn fra å reise til Nord-norge.

- Med to konkurrerende flyselskap er det mulig å kjøpe billige billetter, sier hun.

Telt og primus

NHO Reiseliv-direktøren mener også det er fullt mulig at ferieturen til Nord-Norge ikke skal koste skjorta.

– Det er ikke slik at vi må bo på de dyreste overnattingsstedene og spise den dyreste maten. Vi kan kose oss veldig mye med telt og primus. Prisen er ikke avgjørende. Det finnes alternativer i alle prisklasser, sier hun.

Aldri i Nord-Norge

23 prosent av nordmenn sier i en undersøkelse utført av TNS gallup for NHO Reiseliv at de vil tilbringe hele eller deler av ferien i Nord-Norge. Likevel skal vi bare tilbake til 2014 for å finne at 25 prosent av de spurte oppga å aldri ha vært i Nordland, Troms eller Finnmark.