Ny hurtigrute seilte forbi Finnsnes

Lørdag formiddag kunne folk langs leia i Gisundet se det nye hurtigruteskipet MS Spitsbergen passere på sin jomfrutur.

JOMFRUTUR MS Spitsbergen på vei nordover gjennom Gisundet lørdag formiddag.  Foto: Ronny M. Olsen

nyheter

FINNSNES: Skipet anløp ikke Finnsnes på sin tur nordover. Dermed ble folk her i området «snytt» for å kunne ta seg en tur om bord og kikke på nybåten.

- Årsaken til at Finnsnes ikke ble anløpt, er at Spitsbergen ennå ikke er satt inn i ordinær hurtigrutetrafikk. Vi har ikke løyve til det. Denne sommeren går vi derfor med passasjerer som har betalt for full rundtur, sier kommunikasjonsdirektør Anne Marit Bjørnflaten i Hurtigruten AS.

Ifølge Bjørnflaten går Spitsbergen med lavere fart enn vanlig, og har også lengre opphold og utvidet program i de utvalgte havnene den anløper.

Lørdag ettermiddag vil skipet ligge i Breivika i Tromsø. Tromsø står også på anløpsplanen når den returnerer på sør den 29. juni, samt Harstad. Her er publikum velkommen om bord for en kikk, sier Bjørnflaten. Men det går som sagt ikke an å kjøpe seg en vanlig billett.

- Det er først fra høsten at Spitsbergen blir satt inn i ordinær trafikk. Da vil den erstatte MS Midnatsol, som skal på exploring i Antarktisk. Sommeren 2017 skal Spitsbergen inn i explorerfart i Arktis, sier Bjørnflaten.