Nå er det klart at foredragsshowet, som tar opp temaer inne psykisk helse, går av stabelen i Kunnskapsparken på Finnsnes 26. juni. Og det blir to show.

– Vi tror at det blir fullt på begge showene - dette blir stort, sier Bergquist til Folkebladet.

Billetter til arrangementet selges i døra, og hun understreker at man bør være tidlig ute for å sikre seg plass.

Slår til med temadag

Det som også er klart er at arrangementet i Kunnskapsparken har ballet på seg.

– Vi fant ut at vi ville gjøre dette til en slags temadag, både for mental og fysisk helse. Derfor har vi sånn passelig i hurten og sturten trommet på plass en rekke spennende foredragsholdere, som skal kjøre foredrag på en fin liten scene vi lager til i foajeen i Kunnskapsparken. Disse små foredragene skal gå parallelt som Kroghs foredragsshow i auditoriet, forteller Morten Karolius.

Nøyaktig sendeskjema er ennå ikke spikret, men Karolius lover at det blir lagt opp slik at alle kan få med seg samtlige foredrag. Dette ved at foredragsrekka ute i foajeen kjøres to-tre ganger.

– Her kan man blant annet får høre hva i all verden som driver ei 20 år gammel jente fra Senja til å guffe på med ekstrem bikinifitness, og vi får høre om en 45-årings sykkelvanvidd, ler Karolius, som snakker om Elise Andreassen og Kjell Harald Horn.

Delte ut bøker

Foredragslista er heller ikke helt spikret. Karolius forteller at det er opprettet en Facebook-gruppe om arrangementet, som vil bli kontinuerlig oppdatert med informasjon.

– Her blir det personlige historier fra personer som også har faglig ballast. De som kommer og hører på får virkelig valuta for pengene, som de for øvrig ikke trenger å betale. Det er nemlig bare foredragsshowet i auditoriet som koster noe å komme og høre på, ler Karolius, som lover god stemning og masse god inspirasjon.

Onsdag var Kirsti Bergquist ute og leverte ut en bokpakke relatert til Magnus Jackson Kroghs foredragsshow. Bokpakkene ble delt ut til ulike instanser som jobber med ungdom.

– Vi deler ut disse bokpakkene for at disse ulike instansene skal få en enda større forståelse for menneskene de jobber med, forklarer Bergquist.

Det er Kirsti Bergquist som står bak initiativet som bringer entertainer, foredragsholder og blogger Magnus Jackson Krogh til Finnsnes. Foto: Maria Holm Simonsen
Kjell Harald Horn holder foredrag om sitt sykkeleventyr. Foto: Privat