Klagde, og får flaggstenger tilbake

Grendeutvalget i Botnhamn ble passelig snurt da Lenvik kommune kom og hentet de fem mobile flaggstengene som har prydet bygda siden 2012. Teknisk sjef beklager situasjonen som har oppstått.

Får flagge Botnhamn beholder de fem mobile flaggstengene som har stått der siden 2012, men må påberegne å måtte dele stengene med nabobygdene.   Foto: Bjørn Rasch Tellefsen, To-Foto

Beklager Teknisk sjef Geir Fredriksen i Lenvik kommune beklager situasjonen som har oppstått.   Foto: Trond Sandnes

nyheter

BOTNHAMN: - Skuffelsen ble stor for oss i styret da beskjeden kom om at stengene skulle hentes fra bygda. Vi trodde at disse kunne vi ha i vår bygd som en del av Lenvik Kommune. Kan jo ha lyst å vise til det slitte utrykket «by og land hand i hand», påpekte lederen av Botnhamn grendeutvalg, Evy Lind, i et brev til Lenvik kommune nylig.

Det handlet om fem mobile flaggstenger som ble plassert i Botnhamn i forbindelse med åpninga av Nasjonal Turistveg i 2012. Flaggstenger som siden den gang har blitt brukt til 17. mai og ellers i turistsesongen, og som de i grendeutvalget trodde skulle tilhøre bygda for godt.

Beklager situasjonen

Lind og grendeutvalget i Botnhamn må ikke vente lenge på svar fra Lenvik kommune. Teknisk sjef Geir Fredriksen har allerede besvart brevet, og han beklager situasjonen som har oppstått.

- Når stengene ble etterlyst hos den personen som hadde lånt stengene, kom det ikke frem eller ble ikke oppfattet at disse var i jevnlig bruk. Kommunen tar likevel kritikk for at stengene ikke ble innhentet i 2012, skriver Fredriksen.

Bringes tilbake

Etter å ha gjort et gjennomført en helhetlig vurdering av saken, konstaterer Fredriksen at de aktuelle flaggstengene bringes tilbake til bygda, og har sin base der.

- Når andre bygder har større arrangement og anmoder kommunen om flaggstenger, må det påregnes at også disse stengene må kunne benyttes, særlig i området på Nord-Senja, poengterer den tekniske sjefen.

Forutsetninga er at grendeutvalget tar på seg lagerhold og oppfølging av stengene.