– Det ryktes fort på sosiale medier

Knapt noen gang har det vært så mange bobiler samlet på Nesset i Lavangen som i finværet i helga. – Det ryktes fort at her er fint å stå, sier Thorvald Pettersen og Per Tore Hauglid fra Rossfjorden og Salangen.

TRIVES: Hele femten bobiler som sannsynligvis er rekord, var samlet på et spontant treff hos Vågen båtforening på Nesset i helga. – Her trives vi godt, bedyrer denne smilende gjengen. Alle foto: Ulf Antonsen  Foto: Norpix

nyheter

TENNEVOLL: I helga var det femten bobiler samlet hos Vågen båtforening i Lavangen der bobilfolket skinte om kapp med sola. Sannsynligvis har det aldri vært samlet flere på Nesset mente flere.

Sosiale medier

- Det ryktes fort på sosiale medier at her er fint å stå med bobiler, sier Per Tore og Tove Hauglid fra Salangen mens de koser seg i campingstolene sammen med kolleger.

Dermed spres omdømmet om at plassen er fin å samles på og spontant treffes folk i helgene på slike steder.

– På Lysnes og flere steder rundt i fylket har det vært fullt opp med bobiler i helga, sannsynligvis på grunn av det fine vårværet, sier Hauglid.

Hos båtforeninga på Nesset er det muligheter for strøm, vatn og med tilgang til båtforeninga sitt hus får de dekket de mest grunnleggende behovene for en rimelig penge. Her er det dusj, toaletter og mulig å leie kjøkken og stue.

– Her føler vi oss velkommen, og så er det jo veldig naturskjønt her, sier flere av bobilfolkene og viser til den flotte utsikten og solgang hele dagen.

Om kveldene er den sosiale faktoren høy og i ly av bilene gjerne ved en varmekilde, samles folk og har det hyggelig.

– Tjene noen kroner

- Båtforeninga har skjønt hva de holder på med, her kan de tjene noen kroner på oss mot at forholdene legges til rette for oss. Vi ser også at flere båtforeninger rundt om gjør det samme, forteller Thorvald Pettersen fra Rossfjord som var her allerede i februar på besøk.

– Plassen har absolutt et utviklingspotensial etter hvert som foreninga får inn penger på drifta. Ei grillhytte og en utvidelse av plassen samt en tømmemulighet for toaletter hadde vært fint, sier Arild Nilsen fra Ringvassøya som er på helgebesøk.

De nikker anerkjennende når de får høre at hele Nesset skal forskjønnes. Også for næringslivet er det en vinn-vinn situasjon.

– Med begrensa plass i kjøleskapene og felles grilling om kvelden blir det til at vi handler lokalt slik at bobilfolket legger igjen mye penger hos handelsstanden, forteller de.

- Det blir vel diskusjoner om hvem som har den fineste bilen?

– Nei, her har vi ingen slike diskusjoner, man koser seg i den bilen man har. Alle begynte vi jo et sted, bedyrer Tove Hauglid.