Han er klar til å ta ordførerklubba fatt

Påtroppende ordfører i Berg kommune, Roar Åge Jakobsen, er tent på oppgavene som venter han.

TAR OVER Guttorm Nergård (t.v.) går av som ordfører, mens Roar Åge Jakobsen tar over ordførerklubba i Berg.  Foto: Preben Olsen

NYORDFØREREN Roar Åge Jakobsen fra Berg Samlingslista trer inn som ny ordfører når Berg kommunestyre konstituerer seg 27. oktober. 

nyheter

SKALAND: Søndag kveld ble det klart at det blir et ordførerskifte i Berg kommune den kommende perioden. Inn i ordførervervet trer Roar Åge Jakobsen fra Berg Samlingsliste, mens Guttorm Nergård fra Berg Fellesliste blir varaordfører.

- Føles greit

– Det føles helt greit, og jeg er tent for oppgaven nå, sier Jakobsen smilende til Folkebladet.

– Var det ventet at det skulle bli slik?

– Vi følte vel egentlig det med tanke på signalene vi fikk etter at Felleslista og AP hadde vært i møte sammen. Hvis Felleslista ville ha posisjoner så måtte det bli sånn, så vi har på en måte egentlig bare gått og ventet på dette, sier Jakobsen.

Han legger også til at det var naturlig at det skulle bli et fortsatt samarbeid mellom de to bygdelistene.

– For vi har hatt et godt samarbeid denne perioden.

Garvet politiker

– Men nå ville dere ha ordføreren?

– Ja, vi syntes det ville være feil at en av de minste gruppene i kommunestyret skulle ha ordføreren, spesielt med tanke på at vi øker representasjonen denne perioden og de mistet en representant.

– Du er vel heller ingen novise i politikken?

– Jeg har vært i politikken i Berg i til sammen 16 år, men med opphold et par perioder. Jeg har vært varaordfører i to perioder, den første da vi hadde et samarbeid med Ap og Trond Abelsen satt som ordfører, og så nå denne perioden, opplyser Jakobsen.

Han gleder seg til å kunne drive politikk på heltid.

– Det er liksom nå jeg får muligheten til å virkelig drive med politikk. Når man driver som politiker og skal jobbe ved siden av er det nemlig begrenset hvor mye man klarer å engasjere seg utenom det man «må», det vil si møtene man skal i og sakene som kommer dit, poengterer han.

Fokus på næring

Videreutvikling av fiskeindustrien i Senjahopen, og generelt det å få frigjort arealer for industrien er noen oppgaver Jakobsen ser for seg blir viktige i den kommende perioden.

– For det er det private næringsliv vi skal leve av i Berg, og dermed også det vi må legge til rette for og satse på, understreker Jakobsen.

Han ser også frem til å jobbe politisk opp mot nabokommunene.

– Det tror jeg blir veldig interessant. Ved å jobbe tettere med nabokommunene får man en bredere politisk innføring på ting, og vi trenger dessuten å stå sammen for å få til ting.