Siste spor av kvinna stopper her

Forsvinningssaken ved Buktamoen er lagt til Målselv lensmannskontor og der er de i full beredskap. Siste spor av kvinna stopper ved Buktamoen.

Den 44 år gamle kvinna som er meldt savnet brukte mobiltelefonen sin klokken 05.20 natt til torsdag. Det er det siste livstegnet etter henne.  Foto: Jan-Erik Bergstad

Beredskap Regionlensmann Andreas Nilsen har ansvaret for forsvinningssaken. Målselv lensmannskontor er i full beredskap og går ut fra at kvinna er i live.  Foto: Mortensen, Terje

Savnet Kvinna ble sist sett på Statoil Buktamoen 30. september kl. 16:00.   Foto: Politiet

nyheter

MÅLSELV: Siden torsdag har kvinna offisielt vært meldt savnet. 44-åringen er opprinnelig fra Alta og ble sist observert på bensinstasjonen Statoil på Buktamoen.

Kvinna er av politiet i Målselv beskrevet som 174 centimeter høy med kort, lyst hår. Sist hun ble observert var hun iført en grå hettegenser, blå briller, samt mørk bukse og hvite joggesko.

Regionlensmann Andreas Nilsen forteller til Folkebladet at det har blitt søkt med både hund, drone og varmesøkende kamera i området rundt Buktamoen. Dette helt uten resultat.

- Jeg ønsker ikke å spekulere i hvor ofte forsvunnede personer kommer til rette. Vi søker etter en savnet person og legger til grunn at hun er i live, sier Nilsen.

Politiet har ingen nye spor i saka

Den 44 år gamle kvinna som ble meldt savnet torsdag kommer fra Alta. Politiet har ingen nye spor i saka, men ber folk i området sjekke hagene og garasjene sine.

05.20

Derfor bruker de ressursene de har etter de opplysningene som er kommet til overflaten.

I en offentlig pressemelding påpekes det fredag av Troms politidistrikt at det ikke har vært noen bevegelser på kvinnens bankkonto eller mobil siden etterlysningen torsdag.

- Det siste livstegnet vi har av henne er at hun brukte mobiltelefonen klokken 05.20 natt til torsdag. Vi vet på bakgrunn av dette, at hun oppholdt seg i det aktuelle området, sier han.

Kvinna har ikke blitt observert siden onsdag ettermiddag klokken 16.00.

- For øyeblikket foregår det et helikopter-søk nedover elva og vi skal også ha mannskap på bakken som søker. Det blir ganske mye aktivitet i området og vi holder på så lenge det er lyst, sier han og legger til at letingen blir tatt opp lørdag om nødvendig.

Få tips

Lensmannskontoret i Målselv har foreløpig ingen grunn til å tro at det har skjedd noe kriminelt.

- Vi har fått inn veldig få tips og årsaken til det kan være at det ikke finnes noe å tipse om. All spor av henne ser ut til å stoppe i området rundt Buktamoen, sier han.

Politiet har heller ingen verifiserte tips om at kvinna har haiket, som det tidligere var spekulasjoner om.

Målselv lensmannskontor oppfordrer folk til å sjekke både hagene, garasjene og uthusene sine i området Buktamoen - Olsborg - Moen i Målselv kommune.

Det er Målselv lensmannskontor som har etterforskinga av forsvinningssaka. Dersom andre politidistrikt skal involveres, må det være konkret informasjon som tilsier at det er nødvendig.

- Vi har også vært i kontakt med familien hennes og holder dem oppdatert hele tiden. Vi har også gjennomført undersøkelser på hjemplassen kvinna, sier Nilsen avslutningsvis.

Politiet ønsker tips i saka på telefon: 77 79 60 00