Endelig er kabalen på plass

Jan Fredrik Jenssen fra Høyre blir ordfører og Birgit Andreassen fra Senterpartiet blir varaordfører i Tranøy kommune.

ORDFØRER: Jan Fredrik Jenssen blir ny ordfører i Tranøy.  Foto: Birger Caspersen

nyheter

VANGSVIK: Det ble klart onsdag etter at partene kom til enighet om et samarbeid de neste fire årene. Det var lenge usikkert hvilken side Senterpartiet med sine to avgjørende mandater ville velge, men de går nå altså inn i et samarbeid med Høyre, Tranøy Folkeliste, Venstre og Fremskrittspartiet.

Den nybakte ordføreren er selvfølgelig fornøyd.

- Det er god stemning og det har vært en grei prosess. Vi har diskutert litt rundt blant annet komitéplasseringer, og gjort noen små justeringer. Vi har mange kreative folk med på laget og ser frem til et godt samarbeid i perioden fremover, sier Jenssen til Folkebladet.

Det er lenge siden sist Tranøy ikke hadde en ordfører fra Arbeiderpartiet. Det vil like vel ikke føre til store endringer over natta, skal vi tro den nye ordføreren.

- Det er et historisk skifte. Arbeiderpartiet har vel hatt ordføreren i Tranøy siden før krigen. Selv om det ikke blir store endringer, så er det en del ting vi ønsker å se på. Vi vil sette vårt preg på politikken, forteller Jenssen.

Selv om han nå blir ordfører spretter ikke Jenssen sjampanjen og slår hæla i taket.

- Nå skal jeg på korøvelse, så det blir den feiringa, ler Jenssen når Folkebladet snakker med han onsdag kveld.

Ordførerkandidat for Arbeiderpartiet Gunnar Torgersen kjente ikke til avtalen på høyresiden når Folkebladet ringte han onsdag kveld.

- Det er selvfølgelig skuffende. Jeg tror ikke det er det velgerne i Tranøy ønsket. Senterpartiet tar tydeligvis et bedre tilbud, så spørs det om de får ført noe Senterpartipolitikk i det samarbeidet, sier Torgersen.

Han legger til at de tilbydte både varaordfører og utvalgsleder.