TORSKEN: Halvorsen fra Gryllefjord har i nærmere 40 år vært aktiv i ulike foreninger og lag i hjemkommunen sin. I den forbindelse ble hun og 64 andre ildsjeler i Norge invitert til te-aften på kongehuset i november.

- Da jeg først fikk invitasjonen i posten, trodde jeg det var en regning, så jeg la den på hylla inntil videre, humrer hun i etterkant av slottsbesøket.

Det er således ikke første gang Halvorsen møter kongefamilien. I 1992 satt hun i formannskapet i Torsken og ble invitert til et møte i Sørreisa hvor de også var tilstede.

- Det er klart at de ikke husket meg, selv om jeg husker den seansen godt, sier hun i dag.

- Er du fra Gryllefjord?

Da Halvorsen og resten av ildsjelene ankom slottet, hun for første gang, fikk de også en omvisning i de ulike storsalene som hun kun tidligere har sett på TV.

- Det var stas, og ganske høytidelig må jeg si, forteller hun.

Etter det, ble alle stilt opp på linje og én etter én ble så ropt opp for å gå inn i lunsjsalen for å hilse på både dronningen og kongen, før te-timen skulle starte.

- Da jeg presenterte meg og sa at jeg kom fra Senja, brøt dronningen ut: Er du fra Gryllefjord?, ler en stolt Halvorsen.

Bemerkelsen var i forbindelse med at dronningen var der i sommer på befaring.

- Det var litt ekstra morsomt og en kan si at samtalen satt veldig løst og ledig etter det, forteller Gryllefjord-væringen.

- Lester og pils

Det er imidlertid overraskelsen av å bli utkåret til en ildsjel som rører Halvorsen mest.

- Tenk at noen ville nominere meg som ildsjel. Det er stort i seg selv, påpeker hun.

På slottet fikk Halvorsen servert både te, kaffe, musserende vin, kaker og canapé.

- Dronningen valgte faktisk også å sette seg ved mitt bord, og vi førte en kjempefin og avslappet samtale, forklarer Halvorsen.

Hun hadde før slottsbesøket spekulert i om hun skulle overrekke en gave. Etter mye om og men, bestemte hun seg for å strikke to Senja-lester til både kongen og dronningen.

- Jeg ba en av assistentene om å bringe gaven videre før jeg forlot slottet. Da han spurte hvor jeg kom fra, kunne han også fortelle at han hadde vært på puben i Gryllefjord og drukket øl, forteller hun avslutningsvis.

Det var Reidun Flakstad, Anna Wilsgård og Annie Halvorsen som tok imot stemmene i Gryllefjord ved en tidlig anledning. Foto: Birger Caspersen