Ber folk spare på strømmen

I forbindelse med det pågående ekstremværet "Ylva" kan det bli behov for kraftrasjonering.

Rasjonering Ekstremværet Ylva kan føre til at det må iverksettes kraftrasjonering.  Foto: Troms Kraft Nett

nyhet ikke i bruk

I en pressemelding orienteres det fra Troms Kraft om hvordan ekstremværet "Ylva" påvirker strømsituasjonen i Troms.

– I forbindelse med pågående ekstremvær Ylva – og økt sårbarhet i strømforsyningen i Troms, er det en reell risiko for at nettselskaper i området må iverksette kraftrasjonering, opplyser Erling Dalberg, Kraftforsyningens Distriktssjef i Troms.

Kraftrasjonering medfører områdevis utkobling av forbruk. En måte å unngå disse utkoblinger på er for innbyggere i Troms å selv begrense eget strømforbruk, eksempelvis ved bruk av alternative oppvarmingskilder.

– Derfor bes alle om måtehold med tanke på eget forbruk i timene som kommer. Kraftnettet er spesielt sårbart etter at folk flest kommer hjem fra arbeid, det bes derfor om ekstra moderasjon i perioden 1500-1900, oppfordrer Dalberg.

Utforsk tema:

Si din mening: Du er hjertelig velkommen til å kommentere denne artikkelen (stengt mellom midnatt og kl. 06:00). Du må være innlogget på Facebook for å kunne kommentere. Upassende og injurierende innlegg vil bli slettet! Hele debatter kan også bli fjernet uten forvarsel.

Varsle om upassende innlegg her.

nyhet ikke i bruk