Manchester United avga poeng i London-tåken

Manchester United startet friskt og hadde tre store sjanser det første kvarteret, men fikk knapt målet i sikte resten av tåkekampen mot Crystal Palace.

Crystal Palace-keeper Vicente Guaita redder i 0-0-kampen mot Manchester United onsdag. Foto: Mike Hewitt, Pool via AP / NTB 

ntb sport

Crystal Palace fikk en kjempesjanse til å avgjøre 0-0-kampen i siste minutt, da Patrick van Aanholt ble spilt gjennom av Luka Milivojevic. Dean Henderson i United-målet berget ett poeng med en flott redning. Dermed er Ole Gunnar Solskjærs lag fortsatt uten bortetap i serien på over ett år (21 kamper), men offensivt halter det for tiden.

Kampen var lagets tredje målløse oppgjør på rad, inkludert europaligaen. Det er ikke den beste opptakten til helgens byderby.

– Jeg er skuffet. Dette var ikke en av våre beste dager, det er sikkert. Vi har holdt nullen tre ganger på rad, og det er bra, men vi mangler kvalitet framover. Vi må finne gnisten igjen, sa Solskjær til BBC.

– Dean Henderson reddet poenget for oss på tampen av en kamp hvor han ikke hadde så mye å gjøre. Det viser at han er i ferd med å modnes.

Solskjærs menn hadde sjansen til å stramme grepet om 2.-plassen i Premier League etter Leicesters poengtap noen timer tidligere, men er fortsatt bare poenget foran rivalen.

Opp til byrival City på tabelltopp er det 14 poeng når alle i tettrioen har 11 kamper igjen å spille.

Sjanserike minutter

Crystal Palace startet friskt, men det var United som kom til de store sjansene i en underholdende åpning. I det 14. minutt rullet Bruno Fernandes ballen ut til Nemanja Matic, som slo til med strak vrist. Ballen endret retning på James McCarthy og fikk retning mot krysset, men keeper Vicente Guaita avverget med et tigersprang.

På hjørnesparket nikket Harry Maguire rett i Marcus Rashford. Bak ham kom Edinson Cavani, som skjøt returen over.

I det 16. minutt var det nære på igjen, da Rashford skjøt rett utenfor fra god posisjon.

Så sluknet kampen. Det aller meste av underholdningen var i det første kvarteret.

Rett før pause kastet Joel Ward seg og klarerte da Cavani holdt på å få ballen på åpent mål.

For lett

I den andre omgangen var Crystal Palace hakket bedre enn Manchester United, men ingen av lagene kom til de helt store sjansene i tåken før Van Anholts kjempemulighet rett før slutt.

– Vi ga bort ballen altfor lett i dag, sa Solskjær.

Crystal Palace tok et nytt viktig poeng i sitt forsøk på å holde avstand til nedrykksstriden.

– Jeg er stolt av laget mitt. Det var bare ett poeng, men det førte oss nærmere den magiske 40-poengsgrensen. Når vi tar poeng mot Manchester United så bør vi greie det mot mange lag, sa manager Roy Hodgson til BBC.

United-keeper David de Gea var for øvrig uaktuell til kampen av personlige årsaker.

– Det er en privat sak, og det kommer til å ta den tiden det tar, sa Solskjær til Sky Sports om det.

(©NTB)