Southampton slet seg videre i FA-cupen

Southampton fikk det ikke lett i ruskeværet, men vant den utsatte FA-cupkampen mot Shrewsbury 2-0 og får besøk av tittelforsvarer Arsenal i 4. runde lørdag.

Dan N'Lundulu scorer for Southampton i den utsatte FA-cupkampen mot Shrewsbury. Foto: Adam Davy, Pool via AP / NTB 

ntb sport

Southampton fikk en god start med scoring etter et kvarter. Etter en dårlig klarering fra gjestene skjøt Dan N'Lundulu mellom beina på keeper Scott Golbourne fra spiss vinkel. Det var 21-åringens første mål for klubben, i hans første kamp fra start.

Det var også Shrewsburys første baklengsmål i 2021, men det har sin naturlige forklaring ettersom det også var klubbens første kamp siden årsskiftet. Cupkampen ble utsatt på grunn av et stort smitteutbrudd i laget som er på nedre halvdel av tabellen i League One (nivå tre i engelsk fotball).

Shrewsbury-manager Steve Cotterill har de siste dagene blitt intensivbehandlet for covid-19-sykdom. Han ble innlagt før helgen.

Stolt vikarmanager

På en glatt bane i vind og regn hadde Premier League-laget flere gode sjanser til å øke seiersmarginen, men Shrewsbury yppet seg innimellom. Først i det 89. minutt utløste James Ward-Prowse spenningen da han scoret på frispark fra distanse.

– Vi var med i kampen hele veien. Jeg er stolt av gutta. Vi hadde bare tre treninger etter 14 dagers karantene, og jeg synes de gjorde det utrolig bra, sa Shrewsbury-assistent Aaron Wilbraham, som ledet laget tirsdag.

Også Southampton-manager Ralph Hasenhüttl var fornøyd.

Skrøt av de unge

– Alle unggutta gjorde en god jobb. Jeg kunne se i garderoben at de var litt nervøse. De måtte vise mot, og dette var en god start for dem, sa østerrikeren, som gjorde sju endringer fra forrige seriekamp og mønstret en blanding av unggutter og erfarne proffer.

Southampton og Arsenal møtes på St. Mary's både i FA-cupen lørdag og i Premier League tre dager senere.

– Det blir litt vanskeligere mot Arsenal. For oss er det en sjanse til å ta oss til neste runde. Vi skulle gjerne hatt tilskuerne i ryggen. Det er noe vi savner, sa manageren.

(©NTB)