Dobbelt NTNUI i NM nattorientering

Det ble dobbeltseier til NTNUI-duoen Emil Granqvist og Audun Heimdal i NM nattorientering i Rælingen torsdag. Maren Jansson Haverstad vant kvinneklassen.

Olav Lundanes orket ikke å holde følge med NTNUI-duoen Emil Granqvist og Audun Heimdal i spurten under NM i nattorientering torsdag. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix 

ntb sport

– Da jeg så den avslutningen, med krevende kortstrekk i grønt, tenkte jeg at Olav Lundanes kom til å ta det, sa Granqvist. Svensken viste seg å være bedre til å løpe nattorientering enn til å spå utfallet, for Lundanes bommet mot slutten, og NTNUI-duoen fikk en luke.

– Det var ikke bommen som avgjorde, for jeg tok dem igjen, sa Lundanes, som likevel ikke greide å holde følge i nedoverbakken mot mål i merket løype.

– På asfalten visste jeg at jeg kunne ha en sjanse, sa Granqvist, som løp i mål som vinner med Heimdal rett bak seg. Lundanes måtte nøye seg med tredjeplass.

– Jeg var ikke pigg nok til å løpe fra dem, sa Lundanes.

I kvinneklassen var Haverstad i teten hele veien på vei mot sitt tredje NM-gull i nattorientering.

– Det var utrolig krevende og artig, men dette er min type orientering, sa Nydalen-løperen etter å ha sanket sin femte NM-medalje i nattorientering.

Marthe Gløersen fikk sin første med sølv torsdag, mens Mariann Ulvestad ble nummer tre.

Juniorklassene ble vunnet av Tobias Alstad, Anine Lome og Oda Scheele. Eldste juniorklasse for menn ble annullert fordi flere løpere fikk feil kart ved start.

.

(©NTB)