Mol/Sørum rett til åttedelsfinale i Warszawa

De norske verdensenerne Anders Mol og Christian Sørum tok seg som ventet ubeseiret videre fra gruppespillet i firestjernersturneringen i sandvolleyball i Polen.

Christian Sørum (t.v.) og Anders Mol jakter nok en prestisjetung seier i sandvolleyball. Fredag vant de sin pulje i polske Warszawa. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix 

ntb sport

Mol/Sørum har vunnet de tre siste firestjernersturneringene og har ikke tapt en kamp siden april. Helgens arrangement i Polen blir generalprøve foran VM i Tyskland i månedsskiftet juni/juli.

Til den turneringen er Mol og Sørum førsteseedet.

– Man kan trene så mye man vil, men den beste treningen man får er i turnering. Så jeg håper at vi får så mange kamper som mulig i Warszawa, at vi gjør det så godt som mulig og får kamptrening mot de beste i verden, sa Christian Sørum til NTB foran avreise til Polen.

Strake seirer

Det norske paret innledet gruppespillet i Warszawa med komfortabel seier over tyskerne Max Betzien og Jonathan Erdmann torsdag.

Fredag ble det hakket jevnere i gruppefinalen mot William Priddy og Theodore Brunner, men også den kampen klarte Mol og Sørum å vinne i strake sett.

I det svært tette førstesettet vant nordmennene 24-22. Deretter fulgte de opp med 21-16. Kampen var over på 36 minutter.

Seieren betyr at Mol og Sørum som gruppevinnere går direkte til åttedelsfinalen i turneringen.

Mol/Berntsen ute

Hendrik Mol og Mathias Berntsen, den andre norske duoen i turneringen, kom på tredjeplass i sin gruppe. I 16-delsfinalen mot brasilianske Pedro Solberg og Vitor Felipe ble det tap i strake sett med 18-21, 18-21.

Tidligere på dagen slo de tyskerne Philipp Bergmann og Yannick Harms 21-17, 21-18, i en avgjørende kamp.

I første gruppekamp hadde Mol/Berntsen tapt 17-21, 16-21 mot italienske Paolo Nicolai og Daniele Lupo.

(©NTB)